Grad

Franković: Prijetnje su ozbiljne. Važno mi je da je zaštićena moja obitelj, a ja nosim teret dužnosti

mato frankovic

Nije to prva prijetnja koju sam dobio obnašajući dužnost gradonačelnika, pa i prije predsjednika Gradskog vijeća – rekao je na konferenciji za medije ovog ponedjeljka dubrovački gradonačelnik Mato Franković na temu anonimnog prijetećeg pisma kojega je zaprimio zbog održavanja koncerta Zdravka Čolića na Stradunu.
Svaku je, dodao je, uredno prijavio Policijskoj upravi kao i ovu.
-Ovu sam zaprimio službeno putem službene pošte Grada Dubrovnika. Kad mi je uručeno to sam odmah i prijavio i objavio. Treba upozoravati na odgovornost onih koji prijete, a ovdje ne bih rekao da se radi o maloj prijetnji. Netko mi je rekao kako se možda radi samo o nekom individualcu. Uvijek je za zlo djelo potreban samo jedan čovjek, ne treba biti veća skupina. Mislim da su prijetnje ozbiljne, i iz tog razloga sam ih i prijavio – rekao je gradonačelnik.
Novinari su ga pitali i u kakvim je odnosima s braniteljima, budući da se autor(i) predstavljaju kao branitelji.
-Moji odnosi s braniteljima su dobri. Iskreno nisam niti siguran stoji li iza ovakve prijetnje neki branitelj, jer branitelji su se borili za demokratsku državu, državu koja počiva na pravnim načelima, državu u kojoj nema zabrana i državu u kojoj se poštuju institucije – rekao je te istaknuo kako se u pismu netko predstavlja kao branitelj te ona koji govori u ime 4. i 1. gardijske brigade. 4. brigada se ogradila od pisma te rekla kako nema nikakve veze s tim, dodao je.
Na pitanje osjeća li se ugroženo i hoće li poduzeti mjere zaštite, rekao je kako neće.
-Nisam nikad ni dosada poduzimao nikakve mjere zaštite, a bilo je različitih slučajeva prijetnji koje su u konačnici bile i predmetom istražnih radnji i završavale kao takve. DORH je ne jednom pokreno i postupke, ne jednom su isti bili i osuđujući i ja nisam nikada poduzimao nikakve druge elemente zaštite i tražio je. Policija radi procjenu ugroženosti dužnosnika i uvijek postupam na temelju njihove procjene i na takav način će to biti i sad – rekao je Franković.
Na tvrdnju novinara kako je rječnik korišten u pismu poprilično zastrašujući, rekao je kako postoje ljudi koji se ne libe ničega pa ni upućivanja prijetećih pisama.
-Mene jedino interesira da je zaštićena moja obitelj, a ja sam, prihvaćajući se uloge gradonačelnika, prihvatio i teret te dužnosti koja nije uvijek ni jednostavna ni lijepa. Čovjek se na to mora naučiti i to je sastavni dio toga posla – zaključio je na ovu temu.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist