Grad

FRANKOVIĆ POVODOM ODLASKA JANKA DANGUBIĆA ‘Nalazio je put do srdaca mnogih Dubrovčana’

Janko Dangubic Naslovna

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji gospara Janka Dangubića koji je preminuo u 71. godini života.

Uz izraze duboke sućuti, gradonačelnik je napisao:

‘Vijest o odlasku gospara Janka uistinu nas je ražalostila. Posebno je teško prihvatiti spoznaju da gubitkom naše čeljadi iz Grada s njima nepovratno odlazi i dio duha življenja u nekadašnjem Dubrovniku. Gospar Janko Dangubić svojim je mnogim interesima i izrazitom svestranošću ostavio zamjetan trag u tome Dubrovniku prenoseći ga i na nove generacije.

Rođen na Mrtvom zvonu, podno gradskih zidina, bio je pravo dijete Grada. Svojim doprinosom umjetnosti, u prvom redu kroz glazbu, kao osnivač prvih vokalno-instrumentalnih sastava, a kasnije kao član omiljenih Pučkih pjevača, nalazio je put do srdaca mnogih Dubrovčana, koji će pamtiti i njegov angažman u sportu i u društvenom radu.

Poštovana obitelji, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno ime izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka. On je istovremeno i gubitak cijelog Grada kojega je gospar Janko neizmjerno volio.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković’

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist