Aktualno

Franković: Pojedincima je važnije blještavilo kamena od onoga što se zanemarivalo više desetljeća

mato frankovic ugovor itu mehanizam 12

Gradonačelnik Mato Franković na društvenim je mrežama podijelio svoje mišljenje o komentarima vezanim za oštećenja na pločniku Straduna koje je nastalo dijelom zbog radova na čišćenju kanalizacijskog sustava povijesne jezgre.

– Podsjetit ću kako se po prvi put od Dubrovačke republike čisti kanalizacijski sustav povijesne jezgre.
Do sada je iz kanala mješovite odvodnje izvađeno preko 1500 kubika otpada, a do kraja investicije procjenjuje se ukupno 2000 kubika. Pojedincima je važnije blještavilo kamena koje oni vide od onoga što ne vide i što se zanemarivalo više desetljeća, pa pišu o tome kako gradska uprava ne brine itd, itd.
Kameno opločenje bit će popravljeno sutra. A, potpuno očišćen sustav mješovite odvodnje bit će gotov do kraja godine. Drago mi je što smo nedavno završili i kompletnu rekonstrukciju popločanja poljane Paska Miličevića, jednako kao što smo prije dvije godine rekonstruirali predio ispred crkve sv. Vlaha te Gundulićevu poljanu. Naš grad zahtijeva konstantnu brigu i ulaganja u svim područjima, kako onima oku vidljivim, tako i onima oku nevidljivim. Stoga sam iznimno ponosan što smo pri kraju povijesnog zahvata čišćenja kanala mješovite odvodnje grada koji, podsjećam, nije očišćen od doba Dubrovačke republike, a postoje i članci pisani sedamdesetih godina ovog stoljeća o nužnosti čišćenja kompletnog kanalizacijskog sustava – napisao je u objavi.

Pročitajte još

Sretan imendan onima koji nose ime sv. Antuna

Dulist

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika/mornara i dočasnika u djelatnu vojnu službu

Dulist

TONI ČEOVIĆ PRODAJE OCTAVIU Za razliku od Maje Šuput nije botoksirana, ali iznutra je ljepotica poput Suzane Mančić

Dulist