Grad

FRANKOVIĆ PISAO VRTIPRAH ‘Imate podršku Gradskog vijeća u projektu Studentskog doma’

studentski dom

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je dopis rektorici Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesni Vrtiprah pismo podrške u vezi projekta izgradnje Studentskog doma.

Tekst prenosimo u cijelosti:

‘Poštovana Rektorice,

ovim putem Vam u ime Gradskog vijeća grada Dubrovnika želim izraziti punu potporu u realizaciji projekta Studentskog doma u Dubrovniku. Izgradnja studentskog doma je naš zajednički projekt koji vodi ispunjenju davno zacrtanog cilja, a to je Dubrovnik kao Sveučilišni Grad.

Unatoč brojnim zlogukim prorocima, i ovim putem Vas uvjeravam kako će u nadolazećim mjesecima Gradsko vijeće bez politiziranja i bez prisvajanja osobnih zasluga od strane bilo koga i bilo koje političke opcije Sveučilištu u Dubrovniku biti partner u realizaciji i osiguravanju dostatnih proračunskih sredstava za ovaj projekt, a sve prema potpisanom sporazumu Grada i Sveučilišta.

Žao mi je što pojedince u ovom gradu na čelu s gospodinom Vlahušićem vodi taština, za njih vrijedi krilatica ” Grad to sam JA”. Na sreću, nismo i nećemo biti žrtve taštine jedne osobe jer koga nema bez njega se može.

Poštovana Rektorice, budite uvjereni kako imate punu potporu Gradskog vijeća i kako projekt Studentskog doma i njegovo financiranje od strane Grada Dubrovnika nikada neće doći u pitanje. Sve one koji pitanje projekta izgradnje doma žele politizirati i preko njega skupljati jeftine političke bodove dovodeći taj projekt u pitanje pozivamo da prestanu s takvim djelovanjem i priključe se svim aktivnostima koje su za dobrobit grada, svih nas i naše djece.

A, oblak taštine odnijeti će slijedeći svibanjski maestral.

S poštovanjem,

Predsjednik Gradskog vijeća
Mato Franković’

Pročitajte još

PROCJENA PRIVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Marko Dabrović: Bez promjene porezne politike neće samo Grad unutar zidina ostati bez ljudi!

Barbara Đurasović

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist