GradUrednički izbor

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

BANKOMATI005

Gradonačelnik Mato Franković Gradskom vijeću predložio je izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, a svi bankomati koji u roku od 30 dana od stupanja na snagu Odluke (kad je i ako usvoje gradski vijećnici) ne ishode dozvolu konzervatora bit će uklonjeni.

Ove izmjene gradonačelnik je predložio u suglasnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

-U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela – naveli su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist