GradUrednički izbor

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Gradonačelnik Mato Franković Gradskom vijeću predložio je izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, a svi bankomati koji u roku od 30 dana od stupanja na snagu Odluke (kad je i ako usvoje gradski vijećnici) ne ishode dozvolu konzervatora bit će uklonjeni.

Ove izmjene gradonačelnik je predložio u suglasnosti s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

-U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela – naveli su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist