Aktualno

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

lapadska obala05 1

Gradu Dubrovniku još uvijek nije stiglo službeno rješenje Upravnog suda po pitanju obustave radova na Lapadskoj obali – potvrdio je to ovog ponedjeljka gradonačelnik Mato Franković.

–Kada dođe rješenje prilagodit ćemo mu se. Danas imamo sastanke s izvođačem radova, tvrtkom Texo Molior, s nadzornim inženjerom i voditeljem projekta. Pronaći ćemo način kako nastaviti radove na Lapadskoj obali. Radi se o visokovrijednom projektu financiranom iz europskih fondova i siguran sam da ćemo naći način kako ispuniti ugovorne rokove do 2023. – istaknuo je Franković.

Dodao je kako želi poslati znakove umirenja prema stanovnicima Lapadske obale koji su ga zvali i pitali zbog čega se ovo događa i kako je moguće da je ‘netko tko je samo postavio zahtjev da bude stranka u postupku istovremeno uspio ishodovati od Upravnog suda u Splitu da se zbog toga što nije stranka u postupku zaustave radovi’.

-To je teško objašnjivo, ali puno je toga u hrvatskom sudstvu teško objašnjivo. Mi nastavljamo dalje, vjerujemo u pravnu državu i vjerujem da smo sve radili ispravno. Grad Dubrovnik ima pravomoćnu građevinsku dozvolu, a ne izvršnu kako je utvrdio Upravni sud – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist