Grad

FRANKOVIĆ CAPPELLIJU ‘Zaštitite dignitet struke turističkih vodiča’

Gradonačelnik Mato Franković uputio je dopis ministru turizma Gariju Cappelliju o predloženim izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu u dijelu koji se odnosi na turističkog vodiča i turističkog pratitelja.

Franković navodi kako Grad Dubrovnik podržava strukovne udruge dubrovačkih vodiča, Ceh turističkih vodiča UOD i Društvo vodiča Dubrovnik, u njihovom traženju definiranja značenja pojma zaštićenog lokaliteta, bez ikakvih iznimaka u vidu trgova, javnih površina i slično, a koje u naravi predstavljaju središta prostora na kojima se odvija turističko vođenje.

Stoga gradonačelnik Franković poziva ministra Cappellija da zaštiti dignitet struke turističkih vodiča ističući kako je Dubrovnik UNESCO-va zaštićena cjelina, te kao i drugi UNESCO-vi lokaliteti u Hrvatskoj, zaslužuje visoku razinu interpretacije svoje povijesti, kulture i tradicije.

Također, gradonačelnik je podržao vodiče i u zahtjevu koji se odnosi na redefiniranje programa vodičkog obrazovanja u skladu sa standardom EU i njegovo formiranje u dvogodišnji program.

Pročitajte još

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist

U Gruž stigle jelke, doznali smo cijene!

Dulist