Aktualno

Fra Ivica Kyril Pavlović novi je predstojnik samostana u Pridvorju

Fra Ivica Kyril Pavlović novi je predstojnik Franjevačkog samostana Svetoga Vlaha u Pridvorju. Fra Ivica Kyril Pavlović na mjestu predstojnika zamijenio je fra Iva Kramara koji je smrtno stradao u nesreći u Dubokoj ljutoj 6. listopada.

Fra Ivica Kyril Pavlović rođen je 1973. godine u Koraću gdje je završio osnovnu školu, a potom i Franjevačku Klasičnu Gimnaziju u Visokom. Svoj franjevački habit fra Ivica obukao je u srpnju 1992. godine u crkvi sv. Ante Padovanskog u talijanskom gradu Campobassou, zatim u Monopoliu proveo je novicijatsku godinu i tu je 1993. položio prve privremene redovničke zavjete. Svečane zavjete položio je u rujnu 1997. godine u kapelici Provincijalata u Sarajevu. Filozofiju i teologiju je studirao u Samoboru, a nakon što je diplomirao zaređen je za svećenika u sarajevskoj katedrali na blagdan sv. Petra i Pavla. Godinu dana ranije u župi Breške zaređen je za đakona te je u franjevačkom samostanu Svetoga Duha u Fojnici obavljao đakonsku praksu.

Od 2002. do 2017. sudjelovao je u misionarskom projektu Franjevačkog Reda „Maroko“ te obavljao razne redovničke i svećeničke službe: definitor, tajnik Kustodije, gvardijan, župnik, dekan, član Svećeničkog i Pastoralnog Vijeća Nadbiskupije Rabat (Kraljevina Maroko) te njezinog Zbora konzultora. Od veljače do lipnja 2017. bio je župni vikar na Plehanu, a od 16. srpnja 2017. nalazi se na župi sv. Ante Padovanskog u Sivši na službi župnog vikara. Uz klasični arapski jezik, latinski i grčki, fra Ivica K. govori francuski, španjolski, talijanski, engleski i njemački, a služi se i suvremenim turskim jezikom te osnove suvremenog grčkog jezika, navode na službenim stranicama župe sv. Ante Padovanskog – Sivša.

Foto: župa sv. Ante Padovanskog – Sivša

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist