Sport

FOTO/VIDEO Utrku zidinama osvojili Nela Madeško i Lazar Badanjac

FOTO/VIDEO Utrku zidinama osvojili Nela Madeško i Lazar Badanjac



Nela Madeško u ženskoj konkurenciji i Lazar Badanjac u muškoj najbrže su u subotu ujutro istrčali utrku dubrovačkim zidinama koja se održava u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ”Du-motion”.

Neli Madeško iz Dubrovnika trebalo je 13:41.64 minuta da istrči 2.5 kilometra dugu trasu s prosječnom brzinom 10,95 km/h čime je popravila svoj prošlogodišnji rezultat za deset sekundi. I tada je bila najbolja.
Lazar Badanjac utrku je istrčao za 11:18.97, te prosječnom brzinom 13,25 km/h.
Član organizacijskog odbora i glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković rekao je kako se za utrku zidinama prijavilo 70-ak trkača iz 15-ak zemalja svijeta.
”Već treću godinu imamo promjenjivo vrijeme, kiša nam je pala u nezgodnom trenutku, morali smo stoga otkazati dječju utrku. Ja sam zadovoljan jer su svi stigli sigurno na cilj, Dubrovčani znaju kako je to hodati, a kamoli trčati po kiši po zidinama. Volonteri su ih upozoravali na skaline, a nadam se da će sutra biti ljepše vrijeme kad se bude trčao polumaraton”, rekao je Bošković
Inače, na drugom mjestu u ženskoj konkurenciji bila je Melanie Nicolle iz Velike Britanije s vremenom 13:49.69 , a treća Dubrovkinja Andrea Klečak koja je trasu istrčala za 15:17.15. U muškoj konkurenciji na drugom mjestu završio je Damir Primorac s vremenom 11:47.84 , dok je iza njega kroz cilj s vremenom 12:05.58 ušao Srđan Matijašević.
Osim utrke zidinama na Stradunu, u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ”Du-motion”, u nedjelju su na rasporedu utrke ”5k-utrka građana”, kao i glavni događaj Dubrovački polumaraton.
Bošković je također ustvrdio kako će natjecatelji na ovogodišnjem polumaratonu biti iz 45 zemalja svijeta te kako je ove godine ukupan rast cjelokupne manifestacije za čak 55 posto.
Inače, sav prihod od utrke građana namijenjen je za šestogodišnjeg Konavljanina Nevia Krešića, jedinog dječaka u Hrvatskoj koji ima Majewski osteoplastični primordijalni dvorfizam tip 2.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist