Kultura

FOTO/VIDEO Barokni spektakl u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u petak navečer nastupili su jedni najboljih izvođača baroka na svijetu.

Ruski violinist Dmitry Sinkovsky vodio je Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a pridružio im se Luca Pianca, švicarsko-talijanski lutnjist, jedan od osnivača slavnog ansambla Il Giardino Armonico. Izveli su Vivaldijev Koncert za lutnju, gudače i basso continuo te Četiri godišnja doba. Publiku je kroz Četiri godišnja doba naracijom vodio Mark Thomas.

Lutnjist Luca Pianca godišnje održi i do sto koncerata diljem cijelog svijeta, a nastupio je u prestižnim dvoranama kao što su Musikverein u Beču i Carnegie Hall u New Yorku. Surađivao je sa slavnim Stingom. Pianca je snimio s Teldecomom više od 20 CD-a svojih nastupa s ansamblom Il Giardino Armonico, uključujući kompletnu snimku repertoara za lutnju J.S. Bacha i Antonia Vivaldija.

Violinski virtuoz, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky dobro je poznat dubrovačkoj publici. Njegovi energični nastupi redovno okupljaju brojne građane i goste Dubrovnika. Dmitry Sinkovsky je osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. Trenutno svira na vrhunskoj violini „Francesco Rugeri“ iz 1675. godine.

Pročitajte još

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja?

Dulist

PRIKAZAT ĆE VRIJEDNU ZBIRKU ‘Bukovac iz tamne komore’ u Muzejima i galerijama Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija