Kultura

FOTO/VIDEO Barokni spektakl u Dvoru

FOTO/VIDEO Barokni spektakl u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u petak navečer nastupili su jedni najboljih izvođača baroka na svijetu.

Ruski violinist Dmitry Sinkovsky vodio je Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a pridružio im se Luca Pianca, švicarsko-talijanski lutnjist, jedan od osnivača slavnog ansambla Il Giardino Armonico. Izveli su Vivaldijev Koncert za lutnju, gudače i basso continuo te Četiri godišnja doba. Publiku je kroz Četiri godišnja doba naracijom vodio Mark Thomas.

Lutnjist Luca Pianca godišnje održi i do sto koncerata diljem cijelog svijeta, a nastupio je u prestižnim dvoranama kao što su Musikverein u Beču i Carnegie Hall u New Yorku. Surađivao je sa slavnim Stingom. Pianca je snimio s Teldecomom više od 20 CD-a svojih nastupa s ansamblom Il Giardino Armonico, uključujući kompletnu snimku repertoara za lutnju J.S. Bacha i Antonia Vivaldija.

Violinski virtuoz, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky dobro je poznat dubrovačkoj publici. Njegovi energični nastupi redovno okupljaju brojne građane i goste Dubrovnika. Dmitry Sinkovsky je osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. Trenutno svira na vrhunskoj violini „Francesco Rugeri“ iz 1675. godine.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist