Aktualno

FOTOGALERIJA Žurne službe spremne za izvanredne događaje

FOTOGALERIJA Žurne službe spremne za izvanredne događaje

Sve žurne službe aktivirale su se ovog ponedjeljka zbog ‘dojave’ dojave o sumnjivom predmetu na Velikom mulu u gradskom Portu, ali i požaru na brodu. Riječ je, naime, o godišnjoj općoj vježbi sigurnosti koja je ‘na noge’ podignula ne samo djelatnike Županijske lučke uprave Dubrovnik već i djelatnike Policijske uprave DN, Lučke kapetanije, Županijskog centra 112, vatrogasnih postrojbi, Hitne medicinske pomoći, tvrtke CIAN Split (sa specijaliziranim plovilom) te djelatnicima Javne ustanove rezervat Lokrum sa svojim brodom.

Prema riječima Tomislava Saltarića, voditelja operativnih poslova, sigurnosti i zaštite okoliša Županijske lučke uprave Dubrovnik, vježbom su se zahvatile sve stavke propisane Zakonom o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka i obveze utvrđene Planom sigurnosne zaštite lučkog operativnog područja Gradske luke Dubrovnik.

-Imali smo scenarij sumnjivog predmeta, odnosno torbe koja je pronađena na području Velikog mula. Krećemo u aktivaciju svih žurnih službi te se na mjestu događaja saziva štožer kako bi se konttolirao i smjer događaja i same žurne službe kako bi djelovale što brže i što efikasnije. Nakon utvrđivanja da se ne radi o eksplozivnoj napravi, dobili smo dojavu o požaru u strojarnici tendera te u akciju kreću vatrogasci i brod Orlando. Budući da je riječ o požaru na brodu s gorivom i opasnim kemikalijama pristupilo se i ograđivanju branama kako ne bi došlo do izlijevanja u more te daljnjeg širenja – rekao je.
Ravnatelj ŽLUD-a Željko Dadić istaknuo je kako se ovakva vježba organizira kako bi i Županijska lučka uprava i sve žurne službe bile spremne za sve ovakve i možebitne slične situacije. Istaknuo je i kako je sezona 2021. protekla u najboljem redu, bez sumnjivih događaja.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist