Kultura

FOTOGALERIJA U Sponzi otvorena izložba Nenada Opačića

FOTOGALERIJA U Sponzi otvorena izložba Nenada Opačića

Izložba slika i skulptura Nenada Opačića otvorena je u ponedjeljak navečer u palači Sponza.

Na otvorenju su sudjelovali profesori Marin Perković i Đuka Opačić uz nastup Harija Guseka na glasoviru u popratnom programu.

– Prvu svoju izložbu u Dubrovniku, Nenad Opačić je održao prije 27 godina, davne 1988. godine, a drugu, ratne godine 1993. pod geslom – ‘Protiv rata, za mir i ljepotu! U sponzorskoj palači dubrovačke Republike, gdje se cvjetna gotika rascvjetala u vrtu renesanse, Nenad Opačić iznosi na vidjelo, građanima grada i dobrodošlim namjernicima, dio svog opus Herculeuma! Muzika, koju ćete čuti slušajući umijeće Muzā, spada kantijanski rečeno, u ‘bezinteresno sviđanje’, kao i ova izložba, na drugačiji način. A to je tajna svekolike umjetnosti! Prepustimo se toj tajni, koju nazivamo ljepotom – kazao je tom prilikom Đuka Opačić.

Nenad Opačić rođen je 1949. godine u Varaždinu. Akademiju likovnih umjetnosti završio je 1972. godine u klasi prof. Raula Goldonija. Od 1972. do 1975. godine suradnik je majstorske radionice prof. Krste Hegedušića, a od 1976. do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU u Zagrebu.

Sada je samostalni umjetnik, a dosad je ostvario preko šezdeset samostalnih izložbi i sudjelovao na preko dvije stotine skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. U vlastitoj galeriji u varaždinu priređuje osim svojih izložbi i ‘susrete u atelieru’, susrete i promociju glazbenika, pjesnika, filozofa i ostalih kulturnih djelatnika.

Izložba na kojoj je prikazan veliki, raskošan, izlagački širok i precizno odabran dio opusa Opačićeva stvaralaštva od 1991. godine do danas ostaje otvorena do 20. listopada.

Pročitajte još

Ivana Jelača među 10 odabranih iz Europe u programu REMArkable za perspektivne glazbenike

Dulist

[FOTO] IZLOŽBA ‘SNOVITI GRAD’ Spomen počasnom građaninu Dubrovnika, sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

[FOTO] NAGRADA HAZU Mari Marić priznanje za monografiju o Lokrumu

Dulist