Kultura

FOTOGALERIJA Schubert, Beethoven, Dan Zhu, maestro Uroš Lajovic i naš Orkestar, može li bolje?

FOTOGALERIJA Schubert, Beethoven, Dan Zhu, maestro Uroš Lajovic i naš Orkestar, može li bolje?

Iako je nastupao na mnogim međunarodnim scenama, od Europe, Amerike, Azije, pa čak i na Antartiku, kao prvi violinist u povijesti, Dan Zhu tek je ovog petka prvi put stao pred dubrovačku publiku, uz Dubrovački simfonijski orkestar i maestra Uroša Lajovica.

I očekivano, dobio ovacije od ljubitelja klasične glazbe, bilo domaćih, bilo stranih.

U programu na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik Dan Zhu i orkestar izveli su Schubertovu ‘Simfoniju br. 6 u C duru’ te Beethovenov ‘Koncert za violinu i orkestar u D duru’, što se pokazalo izvrsnim odabirom za ovu toplu ljetnu večer, čiji vam dijelić donosimo u večerašnjoj galeriji.

Dan Zhu je nastupao na međunarodnim scenama Europe, Amerike i Azije, a prema magazinu Strad opisan je kao ‘umjetnik izražene skromnosti i predivnih tonskih dometa’. Njegova nedavna trijumfalna izvedba s Bostonskim simfonijskim orkestrom na Tanglewood Festivalu je od strane kritike opisana kao ‘doista brlijantna, snažna i uglađena’. Nastupio je s mnogim orkestrima kojima su ravnali dirigenti Christoph Eschenbach, Zubin Mehta, Philippe Entremont i drugi ugledni dirigenti.

Njegov interes za sudjelovanje u raznim kreativnim područjima doveo je do suradnje s organizacijom za očuvanje okoliša Antarctica Forum te je rezultirala time da je 2013. postao prvi violinist u povijesti koji je nastupio na Antarktici. Ovo je tek dio fantastične životne priče mladog violinista koju smo dijelom i mi večeras doživjeli.

Pročitajte još

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist