DuList IN

[FOTOGALERIJA S EUROPSKOG PRVENSTVA] Župske mažoretke u zlatnoj sredini!

zupske mazoretke ada prvenstvo8

Mažoretke Župe dubrovačke vratile su se ponosne i sretne s još jednog međunarodnog natjecanja. U izuzetno jakoj konkurenciji na ADA Otvorenom europskom prvenstvu, koje se održalo u venecijanskoj laguni, Župke su uspjele zauzeti zlatnu sredinu s poprilično dobrim rezultatima s obzirom na jako kratke pripreme. Natjecale su se u svim dobnim skupinama – kadeti, juniori i seniori, a prvi put i u kategoriji pompona.
Inače, riječ je o prestižnom natjecanju koje okuplja najbolje europske mažoret timove, a na kojem mažoretkinje pokazuju ne samo svoj talent, već i predstavljaju kraj i državu iz koje dolaze. Ovog puta sudjelovali su timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Slovenije.
Svakako treba posebno naglasiti kako je župskim kadetkinjama ovo prvi nastup na jednom ovakvom međunarodnom prvenstvu pa zbog toga trebaju biti i više nego ponosne na svoj uspjeh.
U solo nastupima sa štapom juniorka Ani Žitnik osvojila je visoko 14. mjesto, dok je seniorka Lana Glavinić osvojila visoko 8. mjesto. Seniorke Lara Herceg i Katarina Perović su u kategoriji duo štap osvojile 7. mjesto. Seniorska skupina predstavila se s defileom i koreografijom te osvojila također 7. mjesto.
Kadetkinje su se natjecale i u kategoriji pompona i u kategoriji štap te su osvojile 5., odnosno 7. mjesto.
Osim samog natjecateljskog dijela, naše Župke uživale su i u razgledavanju Venecije i grada Jesola, a stekle su i nova prijateljstva te se s osmijesima i pjesmom vratile u svoju Župu.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

(FOTO) Lijepa Lejla uživa u Italiji!

Dulist

Ponta Lopud Book Bridge pretvara otok u književnu oazu

Dulist

Što donosi novi kino program? Pročitajte!

Dulist