GradPolitika

FOTOGALERIJA Klauzura HDZ-a: Franković kandidat za gradonačelnika, Sanja Putica i Blaž Pezo zamjenici!

FOTOGALERIJA Klauzura HDZ-a: Franković kandidat za gradonačelnika, Sanja Putica i Blaž Pezo zamjenici!

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković predstavio je u srijedu u Dubrovniku svoj predizborni program ”Za duplo bolji Grad”, stranačke partnere za predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, kao i svoje kandidate za zamjenike gradonačelnika, Sanju Puticu i Blaža Peza.

HDZ u ovu izbornu utrku ulazi tako u koaliciji s HSS-om, HSP AS-om, HSLS-om, BUZ-om i HDS-om, a na večerašnjoj klauzuri se moglo vidjeti i predsjednika dubrovačke podružnice Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Sada Bečića. Franković je za svoje zamjenike izabrao trenutnu ravnateljicu Gimnazije Dubrovnik, HDZ-ovu Sanju Puticu i tajnika Tajništva Županije dubrovačko neretvanske, također HDZ-ovog Blaža Peza.
Kako je istaknuo u srijedu navečer Franković, koji je svoju kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika već ranije najavio, Dubrovnik je grad koji je u posljednjih pet godina imao proračun od dvije milijarde kuna, a s njime je napravljeno ”nešto, ali ne dovoljno”.
”Postoje brojni neriješeni problemi u Dubrovniku, u prvom redu činjenica da za vrijeme svake malo jače kiše mi nemamo pitku vodu jer se Ombla zamuti. To mora biti prvo i osnovno za svaku gradsku vlast i mi ćemo stoga pitanje pročistača za vodu riješiti u prvoj godini mandata”, rekao je Franković te obećao ravnomjeran razvoj i ”duplo bolji Grad”.
”Osnovne smjernice su duplo bolji grad za mlade, umirovljenike i branitelje, za duplo bolju povijesnu jezgru, prometnu infrastrukturu, kapitalne projekte, duplo bolje turističko središte i duplo bolje gradske kotareve i mjesne odbore”, rekao je Franković.
Kandidat za gradonačelnika HDZ-a ustvrdio je kako Dubrovnik mora biti središte bilo koje buduće regije, obećao inzistiranje na Pelješkom mostu i autocesti hrvatskim teritorijem do Dubrovnika. U predizbornom programu Franković među ostalim nosi i besplatne udžbenike za sve dubrovačke osnovnoškolce, povećanje porodiljne naknade do 50 tisuća kuna te naglasio ”kako se ne može i ne smije događati da se dio grada sjaji, dok drugi dio Dubrovnika primjerice nema niti javnu rasvjetu.
Inače, Sanja Putica bila je protukandidatkinja Frankoviću na unutarstranačkim izborima u ožujku 2014. godine, dok je Blaž Pezo na unutarstranačkim izborima 2012. godine bio protukandidat bivšoj dugogodišnjoj predsjednici te stranke u Dubrovniku, Dubravki Šuici. Sanja Putica i Dubravka Šuica su pak rodbinski vezani, a Putica je u pretprošlom mandatu bila i gradska vijećnica te stranke.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist