Grad

FOTOGALERIJA Dubrovačkom trpezom završena sezona

Dubrovačkom trpezom na Stradunu u petak je u Dubrovniku simbolično završena ovogodišnja turistička sezona.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ovom se prilikom zahvalio svim turističkim djelatnicima i Dubrovčanima na još jednoj veoma uspješnoj sezoni.
Pročelnik Grada Dubrovnika za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić rekao je kako je ovogodišnja trpeza samo poticaj da sljedeća bude još bolja i veća.
– Tradicionalnom Dubrovačkom trpezom zahvaljujemo svima koji se bave turizmom na ovom području. I ove godine je trpeza veća i bolja, a to nam je izazov za iduću godinu da napravimo više i bolje –  rekao je Margaretić te istaknuo kako je ova manifestacija humanitarnog karaktera.
– Trpeza je duga oko 150 metara, a na njoj se može naći raznih delikatesa s ovog područja, od pašticade, morskih jela, i raznih dezerta. Bitno je naglasiti da je trpeza humanitarnog karaktera jer će prihod od bonova koji su bili 30 kuna za hranu i 15 kuna za vino ići za školu za djecu s posebnim potrebama, za program rane intervencije – rekao je Margaretić
Inače, u Dubrovniku je početkom listopada zabilježeno tri milijuna noćenja, čak dvadeset dana ranije nego prošle godine.

Dubrovačka trpeza ove godine se održava u sklopu Good Food festivala.

Pročitajte još

RADNICI ČISTOĆE TRAŽE VEĆU PLAĆU I BOLJE UVJETE ‘Ako se ništa ne promijeni, pred iduću sezonu idemo u štrajk!’

Dulist

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija