Grad

FOTO/Zamjena cjevovoda u Teslinoj ulici pred dovršetkom

FOTO/Zamjena cjevovoda u Teslinoj ulici pred dovršetkom

Radovi Vodovoda Dubrovnik na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Nikole Tesle ušli su u posljednju fazu. Trenutno se radovi izvode na raskrižju Tesline ulice s ulicama Od sv. Mihajla, Od Batale i Lapadskom obalom, a posljednjih dana izvodili su se većinom u noćnim satima.

– Zbog što manjeg ometanja prometa odlučili smo ove radove odraditi u noćnim satima. Obzirom da je riječ o jako prometnom raskrižju nismo htjeli u potpunosti zatvarati promet, pa smo iznašli optimalno rješenje uz posebnu regulaciju prometa. Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu ove investicije koji je uključivao i radove kroz sredinu samog raskrižja, a posebna pažnja se morala posvetiti i očuvanju postojeće ostale komunalne infrastrukture – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Podsjetimo, radovi se izvode u dužini od 270 metara, od zgrade Elektrojuga do Dalmatinske ulice. Vodovod na tom potezu mijenja dotrajale PVC cijevi koje su u prošlosti znale često pucati te umjesto njih postavlja novi cjevovod od nodularnog lijeva koji je značajno otporniji. Uskoro se očekuje i dovršetak radova.

– Predviđeno trajanje radova bilo je 60 dana, a trenutno smo ušli u zadnju fazu njihovog izvođenja. Vjerujem kako ćemo završiti do naznačenog roka, ali najbitnije je da moderniziramo ovaj cjevovod kako bi njime uspješno i sigurno opskrbljivali pitkom vodom naše potrošače i u budućnosti – zaključio je Matušić, uz opasku kako očekuje da bi se samo asfaltiranje moglo dogoditi u prvim danima travnja.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 600 tisuća kuna, od čega na građevinske radove otpada 400 tisuća, a ostatak na materijal i priključne cjevovode koji će također biti rekonstruirani. A dovršetkom radova dugoročno će se osigurati funkcioniranje vodoopskrbnog sustava na ovom području.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist