Grad

FOTO Zaklada braće Nikole i Miha Mihanovića donirala vrijedan uređaj bolnici

zaklada mihanovic bolnica uredaj 1

Zaklada braće Nikole i Miha Mihanovića donirala je vrijedan uređaj Općoj bolnici Dubrovnik. Radi se o ultrazvučnom uređaju za color doppler i abdomen vrijednom 10 tisuća eura. Primopredaja se održala ovog četvrtka ispred Centra za dijabetes Opće bolnice Dubrovnik.

Periša Konjuh, dr. med. specijalist vaskularne kirurgije istaknuo je kako je riječ o multifunkcionalnom uređaju.

-Međutim, s linearnom sondom koju smo dobili, u ovo je slučaju prvenstveno namijenjen za color doppler, odnosno ultrazvuk krvnih žila. Dosada smo imali jedan stariji uređaj koji je već, takoreći, apsolventan i teško je bilo na njemu raditi i orijentirati se. Pogotovo meni, koji sam kirurške struke te mi nije primarna djelatnost ultrazvuk kao takav – rekao je.

zaklada mihanovic bolnica uredaj 3

Nakon što su pronašli željeni uređaj, ušao je u pregovore sa Zakladom braće Nikole Miha Mihanovića iz Dola, odakle i sam dolazi, te je ostvarena suradnja.

Pero Brbora, predsjednik Uprave zaklade, istaknuo je kako na najbolji mogući način slave 100 godina postojanja, a to je upravo kroz ovu donaciju ultrazvučnog uređaja OB Dubrovnik.

-Zakladnik Miho Mihanović je već 1923. godine uputio pismo vlastima da želi pomoći razvoju zdravstva i prosvjete bivše Općine Ston. U njegovo ime, na takav način se prisjećamo njegovog dobrotvornog rada, ali i zaklade – kazao je.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić naglasio je kako je riječ o plemenitoj gesti.

-Color doppler neće ostati neiskorišten jer je patologija za koju se koristi svakodnevna i u porastu – istaknuo je.

zaklada mihanovic bolnica uredaj 4

Ivica Stojanović, specijalist opće i digestivne kirurgije te pročelnik Službe za kirurgiju u Općoj bolnici Dubrovnik kazao je kako je inače postoji veliko opterećenje po pitanju ultrazvukova.

-Zbog toga se uvijek čeka na red i morate moliti kolege kad imamo hitne situacije. Ovako smo dobili jednu komodu da možemo odmah rješavati te naše probleme. Riječ je o praktičnom uređaju i ubrzava nam proces rada – rekao je.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist