DuList IN

[FOTO] Zadrani će dugo pamtiti koncert dubrovačkog benda Embassy 516

Collage Embassy

Alternativni rock bend Embassy 516 iz Dubrovnika održao je u okviru Urbofon live programa koncert u dvorani Centra za kreativne industrije u Zadru, objavili su iz udruge Prizma.

Svoj prvi nastup su pred zadarskom publikom Dubrovčani odradili u formi trija, no Žarko Dragojević, Tomislav Kličan i Ivica Glunčić dali su sve od sebe i svojom svirkom predstavili presjek pjesama sa svoja tri albuma, Surveillance of the Environment, Correlation i Trans.

Fuzijom post-rocka, stoner rocka i shooegazea stvorili su atmosferu koja će se dugo pamtiti. Embassy 516 osvojio je srca prisutnih snažnim i melodičnim rifovima pjesama Ergo Propter Hoc, Libertas, Nora, The, Darkslide i Aftermath, stvarajući istovremeno melodičnu, energičnu i introspektivnu atmosferu. Gitare su zvučale moćno, ritam sekcija je bila čvrsta i precizna, a vokali su uspješno prenosili emotivnu dubinu tekstova.

Urbofon Live program je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su kažu iz udruge, razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog društva skladatelja, a ostvaruje se uz podršku Varoške Pivovare i Papice.

FOTO: Ive Jurlina

 

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist