Grad

FOTO / VIDEO ŽUPA SVETOG MIHAJLA Blagoslovljene moći svetog Antuna Padovanskog

Nesvakidašnja duhovna obnova, ona uz moći sv. Antuna Padovanskog, odvija se u župi svetog Mihajla od protekle nedjelje pa do 21. ožujka.

Lijepa novost, uz ovu, je i činjenica kako moći Antuna Padovanskog – moći prvog stupnja (ex massa corporis) – ostaju u trajnom vlasništvu župe, a ovog utorka darovani moćnik blagoslovio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Od danas započinje i pobožnost prvog od trinaest utoraka sv. Antuna.

U župu je stigao i poznati ‘hodočasnički moćnik’ kojeg već desetljećima po cijelom svijetu prati o. Egidije Canil, redovnik konventualac. Prvo hodočašće svečevih moći u tom moćniku bilo je upriličeno na Svetom Duhu u Zagrebu davne 1995. godine, prigodom proslave 800. obljetnice njegovog rođenja, napominju iz župe, a o. Canil predao je našoj župi u trajno vlasništvo moćnik ‘od samog tijela’, za kojeg je već izrađen srebrni moćnik s motivima Padove i Dubrovnika, rad akademskog umjetnika prof. Hrvoja Ljubića iz Zagreba.

U našoj fotogaleriji pogledajte tko je sve slavio misu s ispraćajem moći sv. Antuna.

Pročitajte još

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija