Sport

[FOTO/VIDEO] Ukrajinski boksači na treningu s ‘Gladiatorima’

Ukrajinska olimpijska boksačka reprezentacija boravila je danas u dvorani za borilačke sportove u Gospinom polju. Klub Gladiator Croatia organizirao je za boksače, među njima i aktualne svjetske prvake, otvoreni i prijateljski trening.

– Riječ je ukrajinskoj olimpijskoj boksačkoj reprezentaciji i prijateljskom, otvorenom treningu. Čast nam je ugostiti ih ovdje. To je velika promocija za klub, ali i za grad. Mislim kako će i u budućnosti veliki borci dolaziti ovdje jer imaju sve uvjete za treniranje – rekao je Maro Perak iz Kluba Gladiator.

Na treningu je bio Sergej Dmitrijevič Gorskov, međunarodni majstor sporta i trostruki ukrajinski prvak, viceprvak Europe 2018. godine te finalist međunarodnog turnira klase A ‘Strandža’ 2022. Višestruki je prvak i pobjednik međunarodnih turnira klase A te član olimpijske reprezentacije Ukrajine u kategoriji do 86 kg.

Tu je bio u Yaroslav Sergeevich Khartsyz, majstor sporta međunarodne klase u boksu, trostruki prvak Ukrajine do 22 godine, ali i sudionik Olimpijskih igara u Tokiju. U ukrajinskoj je olimpijskoj reprezentacije u kategoriji 63,5 kg.

Yuriy Valentinovich Zakhareyev pobjednik je Europskog prvenstva U22 u Poreču gdje je proglašen za najboljeg boksača prvenstva, a jedini je boksač u povijesti amaterskog boksa koji je iste godine osvojio Svjetsko prvenstvo za mlade i Svjetsko seniorsko prvenstvo. I on je član bukrajinske olimpijske reprezentacije, baš kao i Robert Pavlovich Marton, inače višestruki prvak i pobjednik međunarodnih turnira klase A.

Inicijativu za dovođenje reprezentacije pokrenuo je, kako kaže Perak, novi trener Gladiatora Sergej Vakeryna i otvaranje Boksačkog kluba Dubrovnik. Istaknuo je i kako kasnije idu na zajedničku večeru.

Pročitajte još

ZAVRŠNICA PREMIER LIGE Jugaši preko Novog Beograda traže put u finale

Dulist

‘DUBROVNIK’ I ‘VRIJEDNOSNICE’ Još jedan okršaj prvog i drugog na ljestvici, podržite dubrovačke košarkaše!

Dulist

‘Triathlon klub Dubrovnik’ ponovno ‘trči’ s Danielom Marušićem na čelu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija