Sport

[FOTO/VIDEO] Ukrajinski boksači na treningu s ‘Gladiatorima’

[FOTO/VIDEO] Ukrajinski boksači na treningu s 'Gladiatorima'

Ukrajinska olimpijska boksačka reprezentacija boravila je danas u dvorani za borilačke sportove u Gospinom polju. Klub Gladiator Croatia organizirao je za boksače, među njima i aktualne svjetske prvake, otvoreni i prijateljski trening.

– Riječ je ukrajinskoj olimpijskoj boksačkoj reprezentaciji i prijateljskom, otvorenom treningu. Čast nam je ugostiti ih ovdje. To je velika promocija za klub, ali i za grad. Mislim kako će i u budućnosti veliki borci dolaziti ovdje jer imaju sve uvjete za treniranje – rekao je Maro Perak iz Kluba Gladiator.

Na treningu je bio Sergej Dmitrijevič Gorskov, međunarodni majstor sporta i trostruki ukrajinski prvak, viceprvak Europe 2018. godine te finalist međunarodnog turnira klase A ‘Strandža’ 2022. Višestruki je prvak i pobjednik međunarodnih turnira klase A te član olimpijske reprezentacije Ukrajine u kategoriji do 86 kg.

[FOTO/VIDEO] Ukrajinski boksači na treningu s 'Gladiatorima'

Tu je bio u Yaroslav Sergeevich Khartsyz, majstor sporta međunarodne klase u boksu, trostruki prvak Ukrajine do 22 godine, ali i sudionik Olimpijskih igara u Tokiju. U ukrajinskoj je olimpijskoj reprezentacije u kategoriji 63,5 kg.

Yuriy Valentinovich Zakhareyev pobjednik je Europskog prvenstva U22 u Poreču gdje je proglašen za najboljeg boksača prvenstva, a jedini je boksač u povijesti amaterskog boksa koji je iste godine osvojio Svjetsko prvenstvo za mlade i Svjetsko seniorsko prvenstvo. I on je član bukrajinske olimpijske reprezentacije, baš kao i Robert Pavlovich Marton, inače višestruki prvak i pobjednik međunarodnih turnira klase A.

[FOTO/VIDEO] Ukrajinski boksači na treningu s 'Gladiatorima'

Inicijativu za dovođenje reprezentacije pokrenuo je, kako kaže Perak, novi trener Gladiatora Sergej Vakeryna i otvaranje Boksačkog kluba Dubrovnik. Istaknuo je i kako kasnije idu na zajedničku večeru.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist