DuList IN

FOTO/VIDEO Preko 500 mažoretki u Župi, ovo će biti najbolje prvenstvo ikad!

FOTO/VIDEO Preko 500 mažoretki u Župi, ovo će biti najbolje prvenstvo ikad!

Župa dubrovačka ovog je vikenda domaćin 22. Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske na kojem se okupilo više od 500 sudionika iz cijele Hrvatske.

Iako je otvaranje prvenstva trebalo biti uz defile kroz Župu dubrovačku, kiša je omela planove pa se svečanost preselila u dvoranu OŠ Župe dubrovačke. Inače, na prvenstvu će sudjelovati 34 mažoret sastava, 35 neformacija te 16 natjecateljica u kategoriji prvi korak.

Nakon svečanog postrojavanja svih sudionika, okupljenima se obratio Alen Šćurić, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza.

Kako je ovom prilikom istaknuo, Mažoret savez je u ovom dijelu Hrvatske bio daleke 1999. godine kao potpora dubrovačkom turizmu.
-Tada smo bili hrabri i rekli ako turisti neće, mi ćemo doći. Ovog puta trudili smo se svi zajedno da ispunimo veliku želju i da dođemo u Župu dubrovačku. Uvjereni smo da će ovo biti jedno od najboljih prvenstava ikad – rekao je Šćurić.

Prvenstvo je otvorio načelnik Župe dubrovačke Silvio Nardelli.
-Želimo da se svi skupa ovdje ugodno osjećate a našim mažoretkama želim puno uspjeha na natjecanju, puno druženja I da vam ovo vrijeme provedeno u Župi dubrovačkoj bude nezaboravno – rekao je Nardelli.
Prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Vlade RH, a organizatori su Hrvatskog mažoret savez i Mažoretkinje Župe dubrovačke.

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo