DuList IN

FOTO/VIDEO Gypsy Kingsi raspametili mnogobrojnu publiku na Stradunu

FOTO/VIDEO Gypsy Kingsi raspametili mnogobrojnu publiku na Stradunu

Ova subota za mnogobrojne Dubrovčane bila je rezervirana za koncert megapopularnih Gypsy Kingsa.

Uz hitove poput Bailando i Hotel Californija petorka iz Francuske je unatoč niskim temperaturama ‘užarila’ atmosferu na Stradunu.

Gipsy Kings je francuski sastav na čijem repertoaru se mogu naći žanrovi poput flamenca, popa i različitih tradicionalnih narodnih pjesama. Njihova glazba se može opisati kao mjesto gdje se španjolski flamenco i romska rapsodija susreće sa salsa funkom.

Obje obitelji, iz kojih potiču članovi sastava, vode podrijetlo iz Katalonije, ali su se tijekom španjolskog građanskog rata, poput dosta drugih obitelji, nastanili u Francuskoj. Njihove prve pjesme bile su “Djobi Djoba” i “Bamboleo”, koje postaju vrlo popularne u Francuskoj, mada su dobile lošu kritiku purističara flamenca.

Njihov album Gipsy Kings bio je uspješan u dosta europskih zemalja, prvenstveno u Francuskoj i Engleskoj. 1989. doživljavaju uspjeh i u SAD-u, s kojim se moglo pohvaliti malo španjolskih glazbenika. Slijede albumi Estrellas, Mosaique, Love & Liberte i Este mundo. Njihova inačica pjesme ‘Hotel California’ bila je na originalnom soundtracku filma The Big Lebowski. Njihova obrada pjesme ‘You’ve Got A Friend in Me’ može se čuti u filmu Toy Story 3 (2010.)

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist