Županija

[FOTO/VIDEO] DOMJENAK ŽUPANIJE Dobroslavić: ‘Iza nas je godina velikih ostvarenja i projekata’

page 30

Božićni domjenak Dubrovačko-neretvanske županije održao se ovog četvrtka u hotelu Excelsior, nakon dvije COVID pandemije, kako je i istaknuo sam župan Nikola Dobroslavić.

-Dolazi nam Božić, naš najljepši blagdan. Božić nas uči i donosi poruke zajedništva, mira, dobrote, obiteljskih vrijednosti i optimizam – uvodno je istaknuo župan.

-Godina velikih ostvarenja i projekata je iza nas, spomenut ću s državne razine dva važna projekta, koja su na sreću uspjeli, a to je ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i ulazak Hrvatske u Euro područje. To su velika ostvarenja, vrlo korisna ne samo za cijelu državu, nego i posebno za našu županiju i turizam. Naravno, tu je i nedavni uspjeh naše reprezentacije, koji nas veseli. Iako božićni domjenak nije posebna prigoda za to, moramo nažalost reći kako imamo nestalnu epizodu koja nam se dogodila u ovoj godini, a to je sramotno glasovanje u Hrvatskom saboru, gdje su neki saborski zastupnici odabrali agresora, Rusku Federaciju u odnosu na žrtvu, Ukrajinu – kazao je Dobroslavić.

-Što se tiče županije, ovo je bila godina velikih projekata. Otvorili smo Pelješki most, ne samo naš san, nego san cijele Hrvatske, dovršili smo šest lučkih projekata, a provodimo još četiri, dovršili smo i otvorili Dnevnu bolnicu u Metkoviću, uredili prostore i opremu za Opću bolnicu u Dubrovniku, otvorili smo i pustili u rad sustav navodnjavanja Neretve. U tijeku su još dva velika projekta, vrlo važna za županiju i njenu budućnost, a to je Centar za gospodarenjem otpadom i Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Dubrovniku. Većina projekata je završena, a preostali projekti bit će uskoro završeni. Iza nas je jedna izvrsna turistička godina i zahvaljujem svima koji su tome pridonijeli. Zahvaljujem svima vama koji ste pomagali i pomogli u realizaciji svih ovih poslova koji stoje pred županijom i bez vaše pomoći sigurno rezultati ne bi bili tako dobri – istaknuo je Dobroslavić.

-U iduću godinu ulazimo s optimizmom, čekaju nas novi projekti, poput brane u Neretvi za navodnjavanje i zaštitu od zaslanjenja, dovršetak projekata lučke infrastrukture, priprema velikih projekata daljnjih prometnih povezivanja, cesta do Osojnika, brza cesta do Zračne luke, brza cesta preko Pelješca, obilaznica preko Orebića i dvije luke Perna i Prigradica. S tim najavama ćemo ući u novu godinu i zajedničkim naporima vjerujem da ćemo sve naše planove i ostvariti – zaključio je Nikola Dobroslavić.

Biskup dubrovački Roko Glasnović predvodio je blagoslov i molitvu, uz kratko obraćanje prisutnima: ‘Želje su da ovaj Božić proslavimo u radosti i miru’.

Za stvaranje glazbenog ugođaja bili su zaduženi solo pjevači, učenici Nevia Miloslavić i Karmen Bogdanović uz pratnju profesora Miha Boškovića, kao i Luka Šerić.

Foto Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist