DuList IN

[FOTO/VIDEO] DOMENICA IMA NOVU PJESMU Baba i dida me zovu nakon svakog nastupa!

novo domenica00

Pjevačica Domenica Žuvela nedavno je objavila novu pjesmu ‘Jedna na 100’ koja će se sigurno preslušavati tije­kom cijelog ljeta. Pjesma je popraćena videospotom snimanim na području naše županije, točnije na ušću Neretve. Veloluška nam je u razgovoru za novi broj DuLista istaknula detalje snima­nja videospota, kako se osjećala kad je prvi put pročitala tekst pjesme, ali je i otkrila tko je njena najveća podrška.

Nova pjesma ‘Jedna na 100’ dobila je i svoj videospot u kojem se posebno ističu lijepi kadrovi s ušća Nere­tve. Kako ste se osjećali tijekom snimanja?
Ušće Neretve jedan je od najljepših prizora koje sam do tada vidjela samo na fotografijama. Dok sam presluša­vala svoj prvi demo snimak pjesme, znala sam da tamo želim snimiti spot. Snimanja generalno znaju biti jako naporna, a ovo je bilo pogotovo izazovno ­jer sam hvatala izlazak sunca zbog kojeg sam se morala ustat u dva sata u noći. Moram priznati da svakim spotom i snimanjem učim nešto novo i da sam puno opuštenija pred kamerama, što je svakako i vidljivo ako uspo­redimo prvi i zadnji snimljen spot. ­

domenica spot jedna na sto 009

Pjesma je prvi put izvedena na ovo­godišnjim Melodijama Jadrana. Kakav je osjećaj bio nastupiti jed­nom takvom novom događaju?
Odrasla sam na pjesmama koje su se nekad izvodile na Melodijama Jadrana i zato mi je bila velika čast sudjelovati na ovogodišnjem festivalu, pogotovo jer sam ga dijelila sa svojim jako dra­gim i bliskim kolegama. Mislim da su nam upravo Melodije Jadrana obilje­žile početak ljeta i iznijele jako puno dobrih pjesama koje ćemo sigurno još dugo slušati. Split je moj grad u kojem se osjećam kao doma, Galerija Meštrović lokacija snova, zbog čega sam stvarno uživala u nastupu i rado bih ga ponovila.

domenica spot jedna na sto 007

Istaknuli ste kako je ‘Jedna na 100’ jedna od Vaših najdražih pjesama koju ste snimili dosad. Možete li nam otkriti i zašto?
Još prošle godine smo radili na pje­smi, ali sami tekst je nastao tek počet­kom ove godine. Kad sam ga prvi put pročitala, moram biti iskrena da sam pustila suzu i samo zagrlila Vjekoslavu jer koliko god dugo radim s njom i dalje sam fascinirana kako kroz svoje stihove i tekstove zna dotaknuti ljude u duše. Za mene je ovaj toliko jednostavan, a kako kaže i u pjesmi ‘pravo u srce udari’.

domenica spot jedna na sto 002

Pjesmu su posebno pohvalili Vaši baba i dida, što smo mogli vidjeti i na Vašem Instagramu. Kolika su oni Vaša podrška u svemu što radite, ali i općenito Vaša familija te dečko Ivan?
To mi je sigurno najdraži video koji sam postavila na društvenim mrežama. Baba Mera nije znala da je snimam, jer mislim da bi inače nevoljko pristala ili bi se trudila pričati književno što bi bilo prekomično, ali je zato dida Mla­den opušten kad su ovakva snimanja u pitanju i iznenadio me reakcijom koja me jako raznježila. Oni su ti koji sve prate, nakon svakog nastupa ili pojavljivanja me zovu da bi dali neki svoj komentar. Zahvalna sam na svojoj obitelji, prijateljima koje smatram dio obitelji, ali i Ivanu koji mi je svakako najveća podrška i oslonac.

domenica spot jedna na sto 005

Iza Vas je sudjelovanje u Plesu sa zvijezdama. Je li riječ o jednom vrijednom iskustvu i čemu Vas je ono naučilo?
Show ‘Ples sa zvijezdama’ mi je defi­nitivno najdraže iskustvo koje mi je jako puno pomoglo da otkrijem nešto što svakako nisam znala o sebi i dalo mi je veliko samopouzdanje za scen­ski nastup. Mogu reći da je taj show ispunio sva moja očekivanja i dao mi nešto najljepše – prijateljstvo sa svima njima i veliku ljubav prema plesu koju sam svakako nastavila njegovati.

domenica spot jedna na sto 1004

Gdje ćemo Vas viđati ovo ljeto, osim na Korčuli? Imate li već neke ugovo­rene nastupe?
Upravo dok razgovaramo, čekam ton­sku probu za koncert, tako da me sva­kako čeka radno ljeto. Veselim se jako 22. srpnja i koncertu u Zatonu, to je najbliže Dubrovniku, tako da ste svi pozvani i dobrodošli.

Jeste li u pripremi nečega novoga u glazbenom svijetu?
Želja mi je bila snimiti tri pjesme u ovoj godini. Za sada sam ostvarila dvije, a nadam se nakon ljeta i novoj pjesmi na kojoj radimo.

domenica spot jedna na sto 1006domenica spot jedna na sto 1001

Pročitajte još

[FOTO] KAO DA JE SRCE SEZONE Koga smo sve ‘uhvatili’ u điru?

Dulist

USKORO VJENČANJE GODINE NA LOVRJENCU Sin Roda Stewarta i zaručnica ljetuju u Gradu uoči velikog dana

Dulist

[FOTO] PLESNA PREDSTAVA DUPOINTA ‘Poziv iz bajke’ osmi put napunio teatar, uskoro još jedna izvedba

Dulist