Sport

FOTO/VIDEO DODIJELJENE NAGRADE Oni su najuspješniji dubrovački sportaši!

FOTO/VIDEO DODIJELJENE NAGRADE Oni su najuspješniji dubrovački sportaši!

Judašica Ivana Šutalo i Jugov centar Luka Lončar proglašeni su najuspješnijim sportašima Grada Dubrovnika u 2018. godini. Šutalo je ovu titulu ponosno ponijela po sedmi put. Najboljim trenerom proglašen je Jugov Vjekoslav Kobešćak, a predsjedniku JK Orsan Marinku Mikulandri uručena je nagrada za životno djelo. Dodjelu nagrada najuspješnijim sportašima tradicionalno je upriličio Dubrovački savez športova.

-Zadovoljna sam svime, ali uvijek može bolje. Godina je tek krenula, seniorski program tek treba ostvariti, olimpijada nije tako daleko, ali treba malim koracima naprijed – istaknula je Ivana Šutalo.

Jugov Luka Lončar riječima svog prijatelja Josipa Pavića podsjetio je kako ‘istinski sportaš nikada nije zadovoljan’.

-Nisam u potpunosti zadovoljan jer nismo uspjeli osvojiti zlato, nismo s Jugom otišli do kraja. Ali, bila je dobra godina, osvojili smo trofeje u domaćem prvenstvu i s time sam zadovoljan. Plan za ovu godinu je nastaviti u domaćem prvenstvu, osvojiti sve moguće trofeje, a s reprezentacijom i klubom otići malo dalje. To je trener najavio, a na nama je da nastavimo. Za postati najboljim sportašem potrebno je puno rada i dosta sreće. Treba se dosta toga poklopiti. Ipak, nema neke čarobne formule – naglasio je Lončar.

Jugov ‘strateg’ Vjekoslav Kobešćak istaknuo je kako je lijepo vidjeti da dubrovački sport napreduje i da sportaši postižu brojne uspjehe.

-Nadam se da će toga biti sve više i da će konkurencija za osvojiti ovu nagradu biti sve veća. Što se tiče Juga, idemo putem koji smo zacrtali i idemo osvojiti sve što se da – rekao je Kobešćak.

Dobitnik nagrade za životno djelo, predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra naglasio je kako je čitav život u sportu te kako je na čelu ovog ponosnog kluba već 20-ak godina.

-Klub broji skoro 300 članova, ima svoju lučicu, a ove godine slavimo 86 godina postojanja. Za vrijeme rata bili smo potopljeni, ali obnovili smo klub na ponos svih članova i Grada Dubrovnika. Napravili smo i jedan brod kojim se ponosimo, imamo prvaka države, kandidata za Olimpijske igre. A, sve smo to možda postigli jer smo vrlo malo ljudi promijenili u klubu. Nije lako raditi. Razmišljao sam zbog nekih problema u obitelji odustati, ali su me potaknuli da nastavim i stvarno mi je Orsana život pun. Obnovili smo i čitav klub od infrastrukture, a sada radimo i na objektu za djecu kojim ćemo skratiti vrijeme provedeno na treningu i u pripremama. Mi smo jedan samozatajni klub. Rodio sam se u blizini brodogradilišta i to me od malih nogu usmjerilo. Poručio bih mladim roditeljima i onima koji će biti roditelji – svoju djecu dajte u bilo koji sport jer će ih on naučiti samo dobru, redu, radu i disciplini, poštovanju sebe i drugoga i to će im ostati dok su god živi. Ponosni smo što se u naš klub u školu jedrenja upisuju 20 djevojčica i isto toliko i dječaka. Imamo posebnu obvezu djecu učiti i pripremati da budu pomorci, da se bave jedrenjem, da znaju što je brod. Za nekoliko dana pustit ćemo naš hangar za male brodove za djecu – istaknuo je Mikulandra dodavši kako ga veseli što je napravljena Strategija razvoja sporta te kako vjeruje da ona neće ostati na papiru jer su svi rezultati koji su večeras pročitani zaista sjajni i predstavljaju zalog za budućnost.

-Pozivam gradsku vlast da ulaže u sport jer će ovi djevojčice i dječaci svojim trofejima to sigurno opravdati – zaključio je Mikulandra.

Najuspješnija muška momčad u 2018. godini ona je VK Juga, a najbolja ženska ekipa su košarkašice ŽKK Raguse.




Pročitajte još

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist