Sport

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA ‘Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!’

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA 'Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!'

Obitelj, bližnji i prijatelji dočekali su košarkašice Raguse, osvajačice ‘Kupa Ružice Meglaj Rimac’. Prvi put u povijesti kluba, donijele su ‘kantu’ u Dubrovnik i zapjevale ‘Sveti Vlaho čuva junakinje svoje’. Trenerica košarkašica Cvetana Matić rekla je kako su znale da su bolje, ali su to trebale na terenu pokazati.

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA 'Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!'

-Nakon svega što smo doživjele, stigao je ovaj uspjeh. Dojmovi nakon utakmice su takvi da ima ljudi koji nam sa srcem čestitaju, a ima i onih koji to ne naprave tako. To nas malo ražalosti, ali mi smo ipak jako sretne i zadovoljne što smo to ostvarile povijesni uspjeh. Cure su divne, strašno su to željele, ali bile su napete i nervozne. Morala sam im prije svega glave smiriti da bi mogle učiniti ono što trebaju napraviti i za što smo se dugo pripremale. Ide završnica prvenstva i isto se tako nadamo da ćemo to izgurati do kraja – kaže Matić.

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA 'Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!'Kapetanica Raguse Katarina Čagalj istaknula je da je osjećaj neopisiv, ‘napraviti povijesni trenutak u klubu’.

-Nešto nevjerojatno! Cijela je ekipa zaslužna za ovaj uspjeh. Zaslužile smo ovo stvarno, bile smo bolje. Jedva čekamo finalnu seriju prvenstva da potvrdimo da smo najbolje – naglasila je Čagalj.

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA 'Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!'

-Klub je prvi put u povijesti osvojio ‘kantu’ što nam je bio cilj ove, ali i prošle godine. Međutim, koronavirus nas je u tome zaustavio. Ove godine smo iz nekog prkosa nastavili naš pobjednički niz. Osjećam veliku sreću i ponos na sve što je učinjeno dosad. Nadam se da nećemo stati na ovome. Večeras možemo proslaviti, a sutra se okrećemo novim utakmicama, odnosno prvenstvu – idemo po još jednu ‘kantu’ – rekao je predsjednik kluba Tomislav Tabak za DuList. Košarkašice imaju još dvije utakmice u prvenstvu. I već su sad, kaže Tabak, napravili rekord jer Ragusa nikad nije igrala finale prvenstva.

FOTO/VIDEO DOČEK KOŠARKAŠICA 'Osjećaj je neopisiv, zaslužile smo ovo!'

-A mi dvije utakmice prije kraja imamo osigurano finale prvenstva. Očekujemo još jednu pobjedu iz te dvije preostale utakmice što bi nam bilo dovoljno da učvrstimo prvo mjesto – istaknuo je Tabak koji je ponosan na cure i čestita im na svemu postignutom.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist