DuList IN

FOTO/VIDEO Djed Mraz i vilenjaci razveselili dubrovačke mališane

djed mraz knezev dvor 5

Na posebno veselje najmlađih, u Dubrovnik je stigao Djed Mraz. Upravo je naš Grad prva postaja ovog ovogodišnjeg gosta iz finskog grada Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu sa svojim omiljenim vilenjacima. Prije nego što će večeras uveličati otvaranje devetog Dubrovačkog zimskog festivala, s mališanima se druži u atriju Kneževa dvora. Djeca mu mogu donositi pisma i podijeliti svoje želje do 18 sati. Djed Mraz će biti tu i u nedjelju, 27. studenog, od 10 do podne i od 15 do 19 sati.
Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik.
Joulupukki ili Djed Mraz božićni je veleposlanik dobre volje, ljubavi i mira koji živi u mističnoj Laponiji. Njegov izvorni dom je na tajnovitoj gori Korvatunturi, tisuću kilometara sjeverno od Helsinkija gdje živi s Bakom Mraz te stotinama vilenjaka i sobova. Legenda o Djedu Mrazu jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta, a popularnost nasmiješenog bjelobradog djedice s dalekog sjevera Finske koji darovima uveseljava najmlađe ni danas ne jenjava. Milijuni znatiželjnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta odlaze u Finsku tražiti njegov dom u tajnovitom mjestu Rovaniemiju gdje je i njegov poštanski ured, koji je u posljednjih 30 godina zaprimio više od 15 milijuna pisama iz 198 zemalja, naveli su iz Igara.

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist