DuList IN

[FOTO/VIDEO] Ana Rucner i Policijska klapa Sv. Mihovil pozdravili ljeto!

[FOTO/VIDEO] Ana Rucner i Policijska klapa Sv. Mihovil pozdravili ljeto!

Proslavljena hrvatska violončelistica Ana Rucner dvanaesti je put zaredom pozdravila ljeto koncertom na Srđu u sklopu festivala ‘Ana u Gradu’. Ovoga puta u amfiteatru joj se pridružila policijska klapa Sveti Mihovil koja je izvela poznate pjesme s njihovog albuma ‘Kada je trebalo’. Čelo dionicu za skladbe napisao je profesor Tomislav Veršić i član Policijske klape Ante Šipić-Sokol. Zvuci violončela ‘stopili’ su se u utorak ujutro s tradicionalnim klapskim pjevanjem.

-Publika je opet bila prekrasna. Oduvijek sam željela svirati s klapom, ali da ću svirati s policijskom – tome se nisam nadala. Posebno sam zahvalna što sam mogla svirati na instrumentu koji je napravljen od dragovoljno predanog oružja građana. Nosi poruku kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’ koja je krenula iz Dubrovnika, s mog festivala. Ponosna sam na sve danas – naglasila je Rucner.

Ana Rucner najavila je nastavak projekta ‘Pozdrav Ljetu’, ali od sljedeće godine na drugoj lokaciji.

-Nakon 12 godina prekrasnog druženja s Dubrovkinjama i Dubrovčanima mogu samo reći jedno veliko hvala na podršci koju ste mi pružali svih ovih godina svojim dolascima na festival ‘Ana u Gradu’, a posebno svojim ranojutarnjim prisustvom na našem tradicionalnom koncertu ‘Pozdrav Ljetu’. Mislim da je 12 godina jedno divno trajanje i veliki uspjeh te prelijepa zajednička tradicija koja će Dubrovčanima, nadam se, ostaviti lijepe uspomene i trenutke. Gradu Dubrovniku kao i svim njegovim stanovnicima želim još puno buđenja s osmijehom, čuvajte jedni drugi, a posebno svoj predivan Grad i njegovu tradiciju koja je u povijesti naše zemlje ispisala najljepše note – poručuje Ana, a o budućim lokacijama tek će obavijestiti.

Naime, Ana Rucner imenovana je za promotoricu  nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom ‘Manje oružja, manje tragedija’, a koja se u Republici Hrvatskoj provodi od 2007. godine, a čija poruka glasi: ‘Spriječimo tragediju, budimo odgovorni prema sebi i bližnjima’. Cilj kampanje je poručiti građanima da ako posjeduju ili pronađu oružje, bez straha od sankcije ili stigmatiziranja, mogu nazvati 192 te predati ili obavijestiti policiju.

A da se od dijelova uništenog oružja može stvoriti nešto konstruktivno i predivno, dokaz je elektronsko violončelo izrađeno od dijelova dragovoljno predanog oružja građana, kojeg je izradio majstor glazbalar Zoran Gojmerac. Ovo unikatno violončelo nastalo je po ideji Službe prevencije Ravnateljstva policije te je u trajnom vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a upravo na njemu Ana Rucner zasvirala je na koncertu ‘Pozdrav Ljetu’, uz snažnu poruku ‘Zamijenimo oružje glazbom, za mir i prestanak svih ratova’.

Pročitajte još

[VIDEO] PREDVIĐA JOJ SE OSCAR Izašao je trailer za film s Kate Winslet sniman u Kuparima!

Dulist

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist