Sport

FOTO/VIDEO 40 GODINA ‘PITURA’ Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima!

FOTO/VIDEO 40 GODINA 'PITURA' Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima!

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor proslavio je 40. obljetnicu osnutka svečanom skupštinom u srijedu navečer u Kazalištu Marina Držića.

-Te 1978. godine u Dubrovniku se organizirala skupina entuzijasta i zaljubljenika u stolni tenis, a od tada klub je proizveo velik broj igračica i igrača. Osnovan je klub, a ping pong loptica se zakotrljala, evo sve do 2018. godine. Na povijest kluba gledam u tri dijela. Od osnutka do Domovinskog rata djelovali smo u skromnim uvjetima, pa od 1991. do 2000. godine te od 2000. godine do danas, što je vrijeme procvata kluba – izjavio je tom prilikom predsjednik kluba Marinko Matulović.

Naravno, kao najuspješniju je istaknuo prošlu sezonu, 2017./2018., u kojoj su ‘Pituri’ prvi put postali prvaci Hrvatske, ali i dohvatili duplu krunu osvajanjem hrvatskog Kupa. Na međunarodnom planu također je zabilježen povijesni uspjeh, plasmanom u četvrtfinale Europskog kupa.

-Bitno je da priča o stolnom tenisu nije stala na skupini entuzijasta. Sad imamo veliku obitelj diljem županije. Proširili smo bazu s puno mladosti, od najmlađih uzrasta do veterana, u zajedništvu. To je najveći uspjeh – rekao je počasni doživotni predsjednik STK LIbertas Marinkolora Josip Martinović.

-Ovom se proslavom obilježava 40 godina lijepe priče o stolnom tenisu na jugu Hrvatske. Kao mlad nisam čuo da se stolni tenis igra u Dubrovniku, a danas sam ponosan da je Dubrovnik poznat po tom sportu. Zato ga je savez i izabrao za centar razvoja juga Hrvatske. Čestitam, posebno na sjajnim rezultatima proteklih godina – riječi su direktora Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renata Čengića, koji je uručio STK Libertas Marinkoloru priznanja povodom 40. obljetnice osnutka kluba, a Marinku Matuloviću kao najuspješnijem stolnoteniskom djelatniku.

‘Klub sa srcem i dušom, ali i najboljim navijačima’ – rečenica je koja se u večeri svečanosti često mogla čuti, a spomenimo i jedan komentar iz publike: ‘Da je Agrokor imao ovakvu upravu ne bi nikad propao!’

Na svečanosti su govorili i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, predsjednik STK Lučica iz Vela Luke Boris Dragojević te stolnotenisač Miho Simović. Zaslužnim članovima, sponzorima i ustanovama na svečanosti su podijeljena priznanja, premijerno je prikazan film o povijesti kluba, a svečanost su uveličale klape Kaše i Skontradura.

Pročitajte još

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist