Sport

[FOTO] Vatreni doček u Gružu za europske prvake!

dokek vaterpolisti u19

Prvaci Europe, jugaši Mauro Prkoča, Ante Jerković, Maro Šušić, Ivuša Burđelez i Vlaho Pavlić s trenerom Igorom Računicom dočekani su kasno sinoć ispred gruškog bazena uz pljesak i bengalke. Iako im je let iz Zagreba kasnio, obitelj, prijatelji, suigrači, članovi boarda nisu propustili priliku čestitati mladim dubrovačkim vaterpolistima na osvojenom europskom zlatu u kategoriji U19.
-Još nismo ni svjesni što se dogodilo – rekao je Ivuša Burđelez na dočeku te dodao kako se već nekoliko godina priča o prolasku četvrtfinala, i kad su ga konačno prošli, nisu uopće bili svjesni kako se bore za medalju.
-Euforija je bila ogromna – rekao je te se osvrnuo na finalnu utakmicu s Crnom Gorom. Naglasio je kako su Crnogorci igrali totalno drukčiji vaterpolo od svih reprezentacija, igrali su nešto novo, nešto netipično.
Njegov kolega Mauro Prkoča istaknuo je kako su sretni i ponosni, a ni umor nije izostao. No, prilike za predah nema jer Jug kreće u kvalifikacije za Ligu prvaka.
-Cilj nam je igrati Ligu prvaka – rekao je na tu temu Burđelez.
Prkoča je istaknuo kako je na početku turnira cilj bio proći četvrtfinale.
-Išli smo utakmicu po utakmicu, i kad smo ušli u polufinale rekli smo: Idemo do kraja dati sve od sebe i, evo, zlato je tu – zaključio je Prkoča.

Pročitajte još

OSVOJENO PET MEDALJA Uspješan nastup naših badmintonaša na Hrvatskom kupu

Dulist

Večeras doček prvaka u Gružu!

Dulist

HRVATSKA NA VRHU Čubranić proglašen najboljim vratarem Europskog prvenstva, Pavlić najbolji strijelac

Dulist