Zanimljivosti

FOTO Učenici domova plesali, glumili, pjevali…

smotra domovi 17

Unatoč mnogim događanjima koja su se u subotu zbivala u Gradu, dvorana Kina Sloboda ipak je bila ispunjena skoro do zadnjeg sjedala.

Razlog je održavanje drugog dijela Smotre učeničkih domova RH, regije Dalmacija, na kojoj je sudjelovalo osam domova; Zadar, Kaštela, Split, Pučišća, te tri iz Dubrovnika.
 
Nakon sportskog dijela ove smotre, održanog prije 15 dana također u našem gradu, u subotu su nam učenici domova pokazali čime se u svoje slobodno vrijeme bave vezano za umjetnost i kulturnu.
 
Učenici su se predstavili raznolikim i vrlo kvalitetnim programom pod zajedničkim nazivom „Kulturno stvaralaštvo“, što bi značilo da su pjevali sa svojim klapama, recitirali i glumili u dramskim skupinama, plesali folklor i modernu ritmiku, te je predstavili sa multimedijalnom izložbom, crtežima, instalacijama, skulpturama, a na samom kraju i kratkim filmom u produkciji dubrovačkog Muškog učeničkog doma.
 
Sve viđeno u Kino Sloboda potvrda je velikog talenta i truda, ali i kako se sa učenicima u ovim domovima radi kvalitetno, te da je to čime se bave u svoje slobodno vrijeme i što su pripremili sa svojim odgajateljima zaista vrijedno svake pohvale. To su potvrdili i članovi prosudbene komisije u svojom pojašnjenima izbora najboljih, iako je i na smotri naglašeno kako je zajedničko druženje i zabava glavni cilj ovih susreta.
 
Sve sudionike pozdravila je dubrovačka dogradonačelnica Tatjana Šimac Bonačić, a domaćini ovogodišnje Smotre su dva dubrovačka doma, Ženski đački dom i Učenički dom Paola di Rosa.
 
Dio viđenog učeničkog spektakla igre i plesa vidjet ćemo ponovno za koji dan, u ponedjeljak 6. svibnja u Kazalištu Marina Držića, kada će se tradicionalnim programom „Svome Gradu i Županiji s ljubavlju“ desetu godinu zaredom dubrovačkoj publici, ali i svojim prijateljima i profesorima predstaviti učenici tri dubrovačka učenička doma.

Pročitajte još

Međunarodni je dan dobročinstva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Rođen poznati dirigent Baldo Podić

Dulist

LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

Dulist