Grad

FOTO U Gružu se dijelio SAPO za čišći svijet

FOTO U Gružu se dijelio SAPO za čišći svijet

Jutros je na pjaci u Gružu svakom prolazniku podijeljen besplatan primjerak sapuna SAPO.

Naime radi se o uličnoj promociji projekta Odgovorno poslovanje čisti svijet. Vrijedni djelatnici pogona uspostavljenog kroz dva radna centra, u Solinu i Dubrovniku, proizvode i pripremaju za tržište reciklirani sapun SAPO. Projektom se podiže zapošljivost osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, a istovremeno se uklanja otpad koji generira hotelski sektor, kao dio odgovora na globalni izazov očuvanja okoliša.

-Trenutno je zaposleno šest osoba s invaliditetom, uključujući mene. Funkcioniramo na način da svaki djelatnik obavlja dio posla. Nešto recikliranog sapuna vraćamo u hotelski sektor, a dio sirovine pretvaramo u ukrasne sapune koje ćemo dati turističkim zajednicama na području cijele Hrvatske. Pogon nije trebalo posebno prilagođavati osobama s invaliditetom i ovih 6-7 mjeseci koliko traje projekt potrudit ćemo se da educiramo što više ljudi s invaliditetom te im ponudimo opciju da negdje rade – izjavio je voditelj pogona za reciklažu sapuna Nikola Baričić

Nositelj projekta je Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a projekt provodi u partnerstvu s Udrugom za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI, Hotelom Park iz Splita, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Split, Kemijsko-tehnološkim fakultetom u Splitu, Umjetničkom akademijom u Splitu, Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata te Centrom za rehabilitaciju Josipovac. Vrijedni djelatnici pogona uspostavljenog kroz 2 radna centra, u Solinu i Dubrovniku, proizvode i pripremaju za tržište reciklirani sapun SAPO.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist