Aktualno

FOTO Tradicionalan tratamenat gradonačelnika s medijima

FOTO Tradicionalan tratamenat gradonačelnika s medijima

Blagdansko druženje novinara i novinarski s gradonačelnikom Matom Frankovićem i njegovim suradnicima upriličeno je ovog petka u Restoranu Zuzori. Ovom prigodom, uz lijepe želje, gradonačelnik Franković osvrnuo se na proteklu 2018. te otkrio očekivanja za nadolazeću 2019. godinu.

-2018. bila nam je značajna godina za početak realizacije brojnih projekata. Nažalost, iako sam se nadao da će to biti godina u kojoj ćemo konačno dovršiti priču s pročistačem, ipak to neće biti takva godina. Pročistač je službeno završen, uređaj je gotov, ali potrebna dokumentacija da bi se uređaj pustio u vodoopskrbni sustav, iznimno je zahtjevna. Prije nekoliko dana dobili smo 1600 dokumenata koje sada treba prilagoditi i uskladiti sa Ministarstvom zdravstva i svim nadležnim službama. Zanimljivo je da je ovo prvi takav uređaj uopće u Hrvatskoj i zato su te procedure detaljne i temeljite. Nadamo se da će se za nekih mjesec i nešto dana pustiti u vodoopskrbni sustav. Dok sve analize ne budu jedan kroz jedan, vodu nećemo puštati – rekao je gradonačelnik dodavši kako brojni započeti projekti idu svojim tijekom te kako se početkom 2019. očekuje konačna realizacija nekih od njih.

-Palčicu ćemo otvoriti za svetog Vlaha, Montovjernu počinjemo raditi odmah iza Nove godine, sportska dvorana u OŠ Lapad malo kasni, otvorit ćemo je do Feste sv. Vlaha. Vjerujem da će 2019. uistinu biti godina u kojoj ćemo moći reći da smo započeli s velikim kapitalnim projektima teških koliko je težak i proračun – istaknuo je gradonačelnik otkrivši kako će gradska uprava morati uskoro nabaviti i novi automobil.

-Službeni automobil Grada Dubrovnika se pokvario, već 20 dana, pokvario mu se motor. U njega je bilo potrebno uložiti 40 tisuća. Naručit ćemo novi automobil, ali nećemo ga kupiti, već ćemo ga uzeti na operativni leasing – naglasio je.

Gradonačelnik je najavio kako Grad Dubrovnik u 2019. čeka najveći diplomatski, a to je Kina 16+1 u sklopu kojeg će doći brojni svjetski visoki dužnosnici.

-Događaj će trajat dva dana u travnju i bit će interesantan. Važna nam je i sjednica Vlade koja će se održati na Festu sv. Vlaha gdje očekujemo dobiti prilično vrijednih zemljišta te osigurati financiranje vrijednih projekata. 2019. godina ujedno je i obljetnička, 70 je godina Dubrovačkih ljetnih igara, 40 godina da je Dubrovnik pod zaštitom UNESCO-a, 20 godina da je skinut s ugrožene spomeničke baštine UNESCO-a. Bit će to i Orlandova godina. Neka nam bude kao i 2018. – zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo