Sport

FOTO Square osigurao playoff pobjedom protiv Alumnusa

FOTO Square osigurao playoff pobjedom protiv Alumnusa

Pobjedom 4:0 (2:0) nad zagrebačkim Alumnusom ostvaren je ovogodišnji cilj – plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske. U susretu posljednjeg, 22. kola, igrači Mata Cvjetkovića u svim su segmentima igre bili bolji od zagrebačke momčadi.

Treba istaknuti da je susret započeo minutom šutnje za sve preminule u nedavnoj pomorskoj havariji koja se dogodila u neposrednoj blizini Dubrovnika.

Trener Mato Cvjetković za ovaj susret nije mogao računati na čak četiri igrača (Zoran Primić, Hrvoje Cvjetković, Toni Bačić, Adriano Darrer), a usprkos mnogobrojnim izostancima imao je iznimno raspoložene igrače koji su tijekom svih 40 minuta utakmice pokazali iznimnu borbu i želju za uspjehom.

Mrežu Zagrepčana otvorio je Maro Đuraš u 6. minuti, a do kraja prvog dijela još je bio precizan Adrijan Micevski iz penala u 13. minuti za 2:0. Imali su gosti povremenih ‘bljeskova’, posebice u samom smiraju prvog dijela, međutim na sve je bio spreman vratar Alen Turuk.

Gosti su u 24. minuti bili najbliži pogotku za smanjenje kada je Davidović iz neposredne blizine pogodio stativu. Minimalni gostujući pritisak ‘crveno-plavi’ su otklonili već u 31. minuti kada je Micevski, nakon odličnog prodora kroz gostujuću obranu, nesebično na drugoj stativi uposlio Đuraša za 3:0. U istoj minuti se i Micevski po drugi put upisao u strijelce, nakon asistencije mladog Kuraje, za visokih 4:0.

Šest minuta prije kraja Alumnus je pokušao s igračem vratarom, međutim bez izglednih šansi za smanjenje…

Square će za polufinale igrati protiv zagrebačkog Futsal Dinama. Prva utakmica igra se u Zagrebu 5. svibnja, a uzvrat u Dubrovniku 12. svibnja. Pobjednik dvoboja Square – Futsal Dinamo u polufinalu će igrati protiv FC Split Tommy, stoji na mnksquare.com.

DbkSport.com

Pročitajte još

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr

JUDO TURNIR U KAŠTEL ŠUĆURCU 3 kluba iz naše županije donijela 9 medalja

Dulist