DuList IN

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Naša sugrađanka gospođa Marita Kisić Kamić ovog utorka u Hotelu Lero otvorila je svoju izložbu i predstavila prava mala umjetnička djela stvorena od recikliranog plastičnog otpada. Radi se o trogodišnjem radu i zavidnoj kolekciji ukrasnog plastičnog cvijeća, ukrasa za kosu te ženskog nakita. U pozadini svega je i sjećanje na supruga Feliksa, koji je preminuo prije godinu dana, a s kojim je započela kreativnu priču.

Kreativna priča potaknula je izložbu koja je i humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod donirat će se ženama iz Sigurne kuće pružajući im, kako je istaknula, priliku da sebi priušte sitne radosti i uljepšaju dan.

Brojni su došli dati podršku gospođi Mariti koja je zahvalila obitelji, svojim kružicama, Hrvatskoj gospodarskoj komori i svima koji su radili na pripremi izložbe. Istaknula je i zamjenicu gradonačelnika Jelku Tepšić koja je, kako navodi, prepoznala i progurala njen rad. Posebno je zahvalila i Marjanu Žitniku koji, kako kaže, čisti more i radi prekrasne stvari na drugačiji način. Od plastike koju bacamo, kako je istaknula gospođa Marita, može se napraviti sve i svašta, uz malo mašte.

 

Foto Ivan Pozniak

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist