Aktualno

FOTO/ŠESTA SMOTRA SVEUČILIŠTA ‘Usmenom predajom se može najbolje informirati maturante’

FOTO/ŠESTA SMOTRA SVEUČILIŠTA 'Usmenom predajom se može najbolje informirati maturante'

I ove godine na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održala se tradicionalna smotra Sveučilišta na kojoj su brojni maturanti imali priliku upoznati se sa svim studijima koje nudi Sveučilište.

-Ovo je 6. smotra Sveučilišta i jedinstvena je prilika da svi naši učenici bolje upoznaju studije koje im nudi Sveučilište. Jako je važno da svi oni dobro promisle i odaberu pravi put u životu jer je poslije, ne nemoguće, ali teško to ispraviti. Iako sve informacije o studijima danas možete dobiti online, smatram kako su usmena predaja i direktni odgovori na sva pitanja najbolji način na koje maturante mogu informirati o studijima. Nadam se da će što više dubrovačkih studenata odabrati baš Sveučilište u Dubrovniku kao svoj daljnji put u životu – poručio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku dr.sc. Nikša Burum.

Maturanti i svi zainteresirani imali su priliku dobiti sve informacije studijskim programima, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim, poslijediplomskim specijalističkim i doktorskim studijima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti odjela, studentskom životu te pregršt drugih detalja.

-Ovo vrijeme kada učenici moraju odabrati fakultet na kraju svoga srednjoškolskog obrazovanja svakako nije lagano. Vjerujem da je dio učenika skeptičan po pitanju studiranja u Dubrovniku, ali ja iz osobnog iskustva mogu svima poručiti kako studiranje u Dubrovniku ima ogromnih prednosti. Ono što bih istaknuo je kako studiranjem u Dubrovniku možete započeti graditi svoju karijeru odmah s početkom studija. Smatram kako određenu kvalitetu našeg Sveučilišta dokazuje i sama činjenica da njega pohađa jako velik broj studenata koji nisu iz Dubrovnika, te ove godine šezdesetak studenata iz Erasmus programa – poručio je predstavnik studentskog zbora Rafael Barkiđija.

Kako je izgledala smotra pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist