Aktualno

FOTO: Razvoj Golf otvorio izložbu o Srđu

FOTO: Razvoj Golf otvorio izložbu o Srđu

Društvo Razvoj Golf otvorilo je danas u tvrđavi Imperial izložbu Urbanističko-prostorne studije platoa na Srđu.

Prokurist Razvoj Golfa Ivan Kusalić tom prilikom je rekao kako se studijom želi istražiti planske i prostorne značajke platoa Srđ te kako ona nije dio nekog formalno-pravnog postupka.

– Cilj je analizirati urbanistička obilježja koja nastaju procesom aktiviranja platoa Srđ. U studiji je provedena analiza značenja platoa Srđ u širem području dubrovačke urbane regije kroz četiri moguća scenarija razvoja. Studijom su također analizirana obilježja vidljivosti platoa s užeg i šireg gradskog područja, te istraživani utjecaji vidljivosti na poziciju zona moguće izgradnje – rekao je Kusalić.

Nakon otvaranja Kusalić je odgovarao na pitanja novinara, ali i okupljenih predstavnika udruga.

Rekao je Kusalić kako se danas planira manji broj građevina u odnosu na plan iz 2010. godine. Točnije, smanjen je broj vila s 268 na 200, uz smanjenje obujma izgradnje u prosijeku deset posto. Također, planiraju se dva hotela.

Premda ostaju kao mogućnost u razvojnim planovima, Društvo Razvog Golf kao investitor neće razmatrati razvoj turističkih zona s apartmanima. Također, Kusalić je potvrdio kako je Razvoj Golf spremno financirati u izgradnju ceste.

– Iznos komunalnih doprinosa koji je potreban za izgradnju projekta je nedostatan i investitor je spreman pokriti razliku – istaknuo je Kusalić. Objasnio je kako je po troškovniku cijena ukupne infrastrukture oko 75 milijuna eura. Ukupni iznos komunalnih doprinosa je 27 do 30 milijuna eura, čime se stvara nesrazmijer od 250 milijuna kuna.

Izložba se može pogledati od 12. rujna do 1. listopada, svakim danom od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan. Najavljene su i dvije prezentacije izložbe, 17. i 24. rujna, na kojima će se moći postaviti pitanja, kao i raspraviti o izložbi i projektu golfa na Srđu. Za te prilike bit će osiguran besplatan prijevoz žičarom na Srđ.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist