DuList IN

FOTO/Ragusavecchia na koncertnom spektaklu u Lisinskom

FOTO/Ragusavecchia na koncertnom spektaklu u Lisinskom

Na emotivnom koncertu ‘To je tvoja zemlja’ povodom 52. rođendana Lige protiv raka Hrvatska u dvorani Vatroslav Lisinski uz mnogobrojne domaće izvođače nastupila je i dubrovačka klapa Ragusavecchia. Prekrasnu gala večer za pamćenje upotpunio je orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

Sav prihod od koncertnih ulaznica namijenjen je radu Lige i Zajednice pacijenata oboljelih od raka ‘Sveti Juraj’ koje okupljaju onkološke bolesnike s brojnim potrebama.

– Ovaj koncert za mene je zaista poseban ne samo zbog njegove humanitarne note već i zbog sjećanja na našeg Vicu Vukova koji je iza sebe ostavio zaista veliko glazbeno bogatstvo. Već niz godina na svojim koncertima s veseljem prenosim njegovo stvaralaštvo. Jako me veseli što smo do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Lisinski i zajedno uživali u ovoj prekrasnoj večeri – izjavio je organizator koncerta Đani Stipaničev.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici kao što su izaslanik i savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, izaslanik Vade RH i ministar zdravstva Milan Kujundžić sa suprugom Tatjanom, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora Sanja Putica, Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, ravnatelj KD Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, članica uprave Hanza Medie Ana Hanžeković te Ksenija Pajić, Ivana i Emil Vukov, Mladen Čutura, Tončica Čeljuska, Ljiljana Vinković, Antonella Malis, Vesna Boinović Grubić, Lana Pavić, Borna Kotromanić, Ana Lisak, Ivona Ilijaš i drugi.

– Ovim koncertom Hrvatska liga protiv raka na najljepši je mogući način obilježila svoj 52. rođendan. Od srca hvala svim izvođačima i onima koji su pomogli da se ova čarolija i izljev predivnih emocija dogodi u KD Vatroslava Lisinskog – zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba. Partner koncerta je HDS – ZAMP.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović