Kultura

FOTO Premijerno izvedena multimedijalna “Oluja”

FOTO Premijerno izvedena multimedijalna "Oluja"

Premijerno je u kazalištu Marina Držića izvedena „Oluja“ autorice Olje Lozice prema motivima posljednjeg Shakespeareovog djela.

Autorica se uhvatila „u koštac“ s vječnom borbom dobra i zla, koju su kroz dva brata, Prospera i Antonia, utjelovili Frane Perišin i Boris Matić.

Lik koji dominira scenom je Caliban, kojeg tumači Zdeslav Čotić, napominjući već prije kako je za njegov lik bilo potrebno više se fokusirati na ekspresiju, s obzirom da glumi slijepog giganta, dijete vještice Sycorax i sotone.

Mlada Nika Burđelez izvrsno se snašla u svojoj prvoj glumačkoj ulozi; utjelovljujući Mirandu, uspjela je dočarati „izgubljenost“ mlade djevojke u potpunosti izolirane od svijeta van otoka.

Autorica Olja Lozica uspjela je jedan Shakespeareov trenutak izvući do maksimuma. Podsjetimo, redatelj Dražen Ferenčina istaknuo je nedavno na konferenciji za novinare kako je izazov postaviti na scenu Shakespeareova djela, posebice „Oluju“, djelo koje iziskuje cijeli ansambl.
Lozica je to „riješila“ na način da je iz cijelog djela iskoristila samo jedan detalj, onaj osvetničko-životinjski, te je tako na scenu postavila samo pet glumaca.

Ariel, kojeg utjelovljuje Alen Čelić, unatoč tome što je tek duh, ističe se na sceni, ponajviše putem video projekcija kao zanimljivih tehničkih rješenja naracije.

Premijera ovaj put nije donijela dupkom puno kazalište, no najvjerniji ljubitelji svakako nisu izostali. U našoj fotogaleriji pogledajte atmosferu s večerašnje premijere.

 

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist