Danas je u uredu TIC Pile TZ grada Dubrovnika održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji program Good Food Festivala 2015. uz slastice chefa Ozgura Donertasa iz hotela Rixos Libertas, jednog od sponzora i domaćina ovogodišnjeg festivala.
Drugi po redu festival, trajat će četiri dana, bit će održano ukupno sedamnaest različitih događanja – od kojih ističemo jedan sajam, osam radionica,a sudjeluju tri hotela, pet wine barova i dvadeset i osam restorana iz cijelog grada. U TZ Dubrovnik glavna koordinatorica događanja je Blaženka Kordić Aleksić.
Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati hrvatski i inozemni chefovi, zajednički će kreirati bogati program drugog izdanja Good Food Festivala. Pripremanje specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput „večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon s i slovenske pokrajine Gorenjska, te druga iznenađenja očekuju ovogodišnje posjetitelje jesenske gastronomske manifestacije.
Direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić naglasila je kako je Good Food Festival Dubrovnik vrlo važna manifestacija za jesensko razdoblje turističke sezone jer predstavlja dodatni sadržaj za posjetitelje u periodu kad i završava ljetni red letenja. „Uvjereni smo da je ovo događanje , koje iz godine u godinu raste i postaje sve atraktivnije vrlo važno za produljenje sezone“- zaključila je direktorica Vlašić.
Kroz PPT prezentaciju novinari su se upoznali s bogatim programom ovogodišnjeg izdanja Good Food Festivala – Dubrovačkom trpezom, Sajmom zdrave hrane i domaćih proizvoda, radionicama izrade tradicionalnih slastica, gostovanjima osebujnog hrvatskog chefa Dina Glavagna, dubrovačke Cordon Bleu chefice Marine Žibert Ercegović, suradnjom restorana Pantarul i Vinarije Crvik, Tvornicom slastica Lucije Tomašić, gostovanjima inoozemnih kuhinja španjolskog grada Gijona i slovenske pokrajine Gorenjska, te završnim događanjem – poslijepodnevnim čajem uz slastice chefa Ozgura Donertasa i evergreene Danijele Pintarić.
Uz ovogodišnji Good Food festival TZ Dubrovnik priredila je i posebno izdanje mii-kuharice s naslovom „Dubrovnik – s okusom prošlosti“, autora Josipa Žvele, oja je temeljena na tradicionalni receptima iz dubrovačke prošlosti prilagoenima modernoj kuhinji. Prezentacija mini-kuharice održat će se 23. Istoopada u Domu Marina Držića, uz sudjelovanje učenika TUŠ Dubrovnik i origodni program. Uz prateća događanja objedinjena nazivom „Gastroculutre“ ublika će imati prilike vidjeti filma „Burnt“( Paklena kuhinja) čije se premijerno prikazivanje organizira u suradnji s Kinematografima Dubrovnik.
U programu sudjeluje dvadeset i osam restorana – Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Ragusa2,Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, pet vinski barova – Wine bar Razonoda, D’vino, Grabovac, Matuško u staroj gradskoj jezgri, te Wine bar Škar na Lapadskoj obali. Tri hotela domaćini su programa Good Food festivala –Hotel Hilton Imperial koji uz večeru s poznatim šefom organizira i „Slatka popodneva u Imperialu“, Hotel Lapad koji ugošćuje kuhinju španjolskog grada Gijon, te Rixos Libertas u kojemu će se održati završno događanje festivala – Elegant Tea Time (Poslijepodne uz čaj) uz Danijelu Pintarić i slatke i slane zalogaje Ozgura Donerstasa.
Preuzmite i program Festivala u pdf-u!