Zanimljivosti

FOTO Pred Sponzom predstavljen projekt “Drugo lice invalidnosti”

FOTO Pred Sponzom predstavljen projekt "Drugo lice invalidnosti"

U sklopu projekta „Drugo lice invalidnosti“ pred Sponzom je danas održana informativna akcija, na kojoj su predstavljene brojne dubrovačke udruge i njihova aktivnost.

Akciju su podržali i dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, vaterpolisti Juga Paulo Obradović i Marko Buconić, plivač Juga Lukša Backović, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i zamjenica župana Marija Vučković.

Svoju djelatnost prezentirale su Udruga „Poseban Prijatelj“, Udruga „Rina Mašera“, Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije te Centar za rehabilitaciju Josipovac.

Podsjetimo, projekt „Drugo lice invalidnosti“ provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI, a koji sufinanciraju Europska unija, sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

S ciljem unaprjeđenja mogućnosti zapošljavanja za osobe s invaliditetom projekt promovira talente, kompetencije i sposobnosti osoba s invaliditetom da konkuriraju na otvorenom tržištu rada.

U sklopu projekta provodi se zagovaračka kampanja za podizanje javne i institucionalne svijesti, a posebice svijesti poslodavaca, o znanjima, vještinama i sposobnostima osoba s invaliditetom te društvenim koristima njihova zapošljavanja.

Cjelokupna kampanja pod nazivom „Pobjednici“ pod pokroviteljstvom je predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist