Sport

FOTO/Posljednjeg dana Kupa u Dubrovniku broncu izborilo četvero naših judoka

FOTO/Posljednjeg dana Kupa u Dubrovniku broncu izborilo četvero naših judoka

Francuska je najuspješnija država petog izdanja Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku s tri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom. Ukrajina je s tri zlata, dvije srebrne i četiri brončane medalje druga, a na visokom trećem mjestu je Hrvatska s dva zlata i pet brončanih medalja.

Drugog dana natjecanja u Gospinom polju naše judoke su osvojile četiri bronce (Josip Kokeza u kategoriji do 100 kilograma, Maja Blagojević u kategoriji do 70, Karla Prodan u kategoriji do 78 te Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kilograma). Podsjetnik, prvog dana najbolje su bile Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 48 kilograma i Iva Oberan u kategoriji do 63 kilograma dok je broncu izborio Mislav Krček u kategoriji do 73 kilograma. S dviuje zlatne i tri brončane medalje četvrta po uspješnosti je Srbija, a peta Nizozemska, koja je osvojila najviše medalja – devet (zlato, tri srebra i pet bronci). Belgija, Velika Britanija i Rusija su na diobi šestog mjesta s po jednom zlatnom i brončanom medaljom. Medalje su otišle u ukupno 15 država.

Drugog dana natjecanja u kategoriji do 81 kilogram zlato je osvojio 21-godišnji Milan Bunčić, reprezentativac Srbije, koji je u finalu dobio Nikolu Gusića iz Crne Gore te ostvariio svoj najveći uspjeh na Europskim seniorskim kupovima. U obje borbe za treće mjesto uspješniji su bili reprezentativci Srbije: Stefan Majdov je dobio Dominika Sumpora iz Hrvatske, dok je Jovan Niškanović savladao u borbi za brončanu medalju Austrijanca Adama Borchashvillia.

U kategoriji do 90 kilograma zlato je osvojio Ukrajinac Vitalii Shepel. Vlasnik brončane medalje s reprezentacijom na Europskom prvenstvu prošle godine dobio je u finalu Nizozemca Marinusa van de Vena. Ukrajinac Vladyslav Grynchuk i Nizozemac Jan Reijntjens su osvojili brončane medalje. U finalu kategorije do 100 kilograma Ukrajinac Anton Savytskiy je savladao Danila Pantića iz Crne Gore. Josip Kokeza je osvojio broncu za Hrvatsku, a Emil Mattsson za Švedsku. U kategoriji preko 100 kilograma zlato za Veliku Britaniju. Najbolji je bio Christopher Sherrington koji je u finalu savladao Ukrajinca Nodara Machutadzea. Broncu su izborili Leonid Gasyuk iz Ukrajine i Guerman Andreev iz Francuske.

U kategoriji do 70 kilograma u finalu su bile dvije Nizozemke. Zlato je osvojila vlasnica bronce sa posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva i srebra s posljenjeg Europskog juniorskog prvenstva Margit de Voogd, a srebro Donja Vos. De Voogd je prvi put stajala na pobjedničkom postolju Europskog seniorskog kupa. Maja Blagojević iz Hrvatske, 2015. osvajačica srebra na Europskom prvenstvu do 23 godine, dobila je u borbi za broncu Silju Kok iz Nizozemske, dok je Izraelka Maya Goshen savladala za treće mjesto Idu Eriksson iz Švedske. Blagojević je u Dubrovniku stigla do svoje sedme medalje na Europskim seniorskim kupovima (pet brončanih i dvije zlatne).

U kategoriji do 78 kilograma Julie Pierret iz Francuske je bila najbolja. Bila je bolja u finalu od Jovane Peković iz Crne Gore. Karla Prodan je osvojila broncu za Hrvatsku, a Renee van Harselaar za Nizozemsku. Van Harselaar je u borbi za broncu dobila Petrunjelu Pavić, članicu Judo kluba Dubrovnik 1966.

U kategoriji preko 78 kilograma zlatna je bila Milica Žabić iz Srbije. Uspjela je to pobjedom u finalu protiv Francuskinje Marine Erb. Ukrajina (Ruslana Bulavina) i Hrvatske (Zrinka Miočić) su imale natjecateljicu na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja.

Tekst: Hrvatski judo savez

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist