Grad

[FOTO] Polaganjem vijenaca odana počast poginulim braniteljima

vijenci deblokada dubrovnika 2022 8
sdr

Uz 30. obljetnicu oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika predstavnici Grada Dubrovnika i gradskih kotara Mokošica i Komolac tijekom jutra su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na području Komolca, Mokošice, Osojnika, Golubovog kamena, u Sustjepanu i na Boninovu.

Na ovaj je način još jednom odana počast žrtvama koje su svoje živote položile za oslobođenje dubrovačkog područja od Pobrežja do Sustjepana za vrijeme srpsko-crnogorske okupacije.

U poslijepodnevnim satima vijenci za poginule hrvatske branitelje položit će se kod spomen obilježja na Osojniku i kod središnjeg spomenika u Komolcu, a sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu služit će se u 19:00 sati u Župi presvetog spasitelja u Mokošici.

Kao dio programa obilježavanja 30 godina oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika danas u 18:00 sati na Opskrbnom centru u Mokošici, na istom mjestu kao i prije tri desetljeća, glazbenik Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Butigan (truba) izvest će Himnu Republike Hrvatske.

Uvod je to u središnju svečanost oslobođenja juga Hrvatske koja će se održati u listopadu, čime će se obilježiti događanja od prije 30 godina, kada su u nekoliko dana oslobođena sva područja oko grada čime je okončana blokada agresora koja je trajala punih osam mjeseci.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist