Grad

POLA STOLJEĆA LIGE PROTIV RAKA ‘Obveza i dužnost nam je u idućim godinama doprinijeti jednako, ali i više’

POLA STOLJEĆA LIGE PROTIV RAKA 'Obveza i dužnost nam je u idućim godinama doprinijeti jednako, ali i više'

U Kazalištu Marina Držića na održanoj je Svečanoj skupštini završeno obilježavanje 50 godina djelovanja Lige protiv raka Dubrovnik na kojoj su dodijeljena priznanja, a nagradu za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć udruzi dobila je i redakcija DuLista.

Brojna poznata imena iz društvenog života upotpunila su svojim prisustvom manifestaciju obilježavanja pola stoljeća ove prve gradske lige osnovane koja je osnovana u Republici Hrvatskoj. Ovom je prigodom predstavljena monografija ‘Pola stoljeća u službi humanosti’ autora dr. Marka Margationija te su dodijeljena zlatna, srebrna i posebna priznanja brojnim osobama, tvrtkama i udrugama koji su svojim radom doprinijeli radu Lige.

Okupljenima se obratio predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik, Davor Miloglav te zahvalio svima koji su se okupili povodom jubilarne obljetnice.

– Naše je bogatstvo ono što drugima s ljubavlju darujemo. Misao je to koja Ligu protiv raka slijedi u kontinuitetu već pola stoljeća. Biti prvi među jednakima, čast je i obveza prema onima koji su utkali svoje znanje, entuzijazam i ljubav prema dobročinstvu. Osnaženi zajedničkom odlukom da nam je obveza i dužnost doprinijeti barem jednako, ali i više u idućim godinama – rekao je Miloglav.

– Čestitke Ligi protiv raka Dubrovnik za 50-u obljetnicu osnutka i uspješnog rada u službi humanosti. Kao što je Hrvatska liga protiv raka, koju je osnovao Ivo Padovan, udarila temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji, tako je to napravila i Liga protiv raka Dubrovniku na jugu Hrvatske. Čestitam od srca cijelom marljivom timu na fantastičoj organizaciji obilježavanja – rekao je predsjednik Hrvatske Lige protiv raka Damir Eljuga.

U pauzama od programa, poznati dubrovački izvođači ‘počastili’ su sve prisutne predivnim izvedbama. U našoj fotogaleriji možete pogledati tko je sve prisustvovao ovom događaju te tko je sve osvojio hvale vrijedna priznanja.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist