Grad

FOTO Pokazne vježbe, obuka vodiča i kućica na stablu, sve u Konavlima!

FOTO Pokazne vježbe, obuka vodiča i kućica na stablu, sve u Konavlima!

HGSS je ovog utorka u Konavlima organizirao brojne aktivnosti, pa tako imamo čak tri priče.


Prva priča su, kako saznajemo od člana GSS-a i osobe koja je omogućila prostor za ove aktivnosti Zorana Ateljevića,  praktične pokazne vježbe dubrovačkog GSS-a. Povod ovim vježbama je bilo otvaranje HGSS stanice ‘Konavle’. Jedna od zanimljivosti koja je bila predstavljena je u potpunosti opremljeno terensko vozilo za potrage.

-Svako vozilo dolazi opremljeno i s dronom koji će omogućiti lakši pregled nedostupnih terena i uvelike unaprijediti efikasnost svih akcija – pojasnio je Ateljević.

U isto vrijeme održavala se obuka vodiča za avanturističke ture. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom gorskom službom spašavanja 40 polaznika će kroz dva dana primiti svu potrebnu obuku za vodiče na avanturističkim turama poput kajakinga ili planinarenja. Obuka traje dva dana i obavezna je za sve vodiče koji žele raditi takve ture.

Treća priča je otvaranje prve kućice na stablu u Hrvatskoj. Naime, radi se o potpuno opremljenoj ekološki osviještenoj kući koja se nalazi na stablu na visini od 7 metara.

-Kućica ima otprilike 50 kvadrata i potpuno je opremljena: struja, voda, wc, sve je tu. Moram napomenuti da je u potpunosti eko-kućica jer čak i struja dolazi iz naših solarnih generatora – rekao nam je Ateljević.

Kućica na stablu je dio ponude Cadmos Village-a te je oblik nove vrste kampiranja do sada nepoznatog na našim područjima. Naime radi se o Glamping-u, obliku kampiranja u prirodi koje je obogaćeno svim komoditetima modernog života ali ne narušavajući ugođaj netaknute prirode.

-Cijeli događaj organiziran je sa željom da se i na ovaj način predstavi rad Hrvatske gorske službe spašavanja te i u segmentu pustolovnog turizma zajamči sigurnost građana i turista te potakne razvoj i raznolikost naše out door turističke ponude – izjavio je pročelnik dubrovačkog HGSSa Vinko Prizmić.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist