Aktualno

FOTO Pogledajte kako danas izgledaju Lazareti!

FOTO Pogledajte kako danas izgledaju Lazareti!

Lazareti će za 10 mjeseci postati multifunkcionalni prostor za kulturne potrebe grada Dubrovnika.

Investicija teška 32 milijuna kuna započela je prije nepuna dva mjeseca, iako je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Montemont iz Osijeka, potpisan još 29. kolovoza prošle godine.

Svim su lađama trenutno dignuti krovovi, radi se potpuna sanacija uz injektiranje i fugiranje, te postavljanjem novih instalacija. Krovne konstrukcije radit će se od najkvalitetnijeg drva, ariša, što će uz nove kupe biti dostatno da Lazareti izdrže naredno stoljeće.

Gradska uprava dogovorila se s postojećim korisnicima njihovo zadržavanje u prostoru Lazareta, a to su ARL, Deša, Linđo i Lero, dok će ostali slobodan prostor biti namijenjen za otvorene umjetničke i galerijske potrebe grada. Obnovljeni Lazareti omogućit će i prostor za održavanje kongresa, jer ovo je, po gradonačelniku Vlahušiću, najveća kongresna i koncertna dvorana grada Dubrovnika. I DSO će u Lazaretima naći prostor za održavanje koncerata.

Sve to rekao je Vlahušić prilikom obilaska još jednog gradskog, ili bolje rečeno predizbornog gradilišta. Novinari su se u šali zapitali – hoće li im se iz gradskog proračuna osigurati novci za nove cipele, koje će očito oderati tijekom obilaska trenutno 29 aktivnih gradilišta.  

Pročitajte još

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: uprava TUP-a gurnula nas u stečaj

Dulist

SDSS otpao, HDZ- i Domovinski pokret na korak do pakta

Dulist

Nove cijene goriva

Dulist