Aktualno

[FOTO] PET GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE ‘Nikad neće biti zaboravljeni. Žive s nama, u našim srcima’

kolocepski kanal tragedija 14

Na Velikom mulu u Luci Gruž i ove je godine obilježena godišnjica tragičnog događaja, kada je u Koločepskom kanalu u sudaru broda ‘Danče’ Lučke kapetanije Dubrovnik i glisera-gumenjaka, poginulo sedmero ljudi. Tužno prisjećanje na poginule osobe, prepuno emocija, održalo se 25. travnja u organizaciji članova Udruge 3D+UPIOU.

-Prošlo je pet godina od nesreće, a još uvijek ima pitanja koja nisu odgovorena i na koja nećemo dobiti odgovor. Još uvijek boli i ne prestaje boljeti. No, mi šaljemo poruku da nikad neće biti zaboravljeni. Žive s nama, u našim srcima. Nikad neće proći godina da ih se ne prisjetimo na ovom istom mjestu – istaknula je dopredsjednica Udruge Marijana Kohn.

kolocepski kanal tragedija 12 kolocepski kanal tragedija 4 kolocepski kanal tragedija 2

Tragedija se dogodila u noćnim satima 25. travnja 2017. godine. Devet osoba se nakon pripremanja restorana za turističku sezonu na Šipanu zaputilo prema Dubrovniku. U Koločepskom kanalu, gumenjak koji ih je prevozio, sudario se s brodom Danče Lučke kapetanije Dubrovnik koji je bio u akciji hitnog medicinskog transporta prema Mljetu. U ovoj nesreći živote su izgubili Alen Perišić, Jele i Daniel Kobaš, Berislav Bandur, Marina Vuletić, a prema službenim podacima iz 2019. godine Tomislav Belak i Bojan Stoiljković još uvijek se vode kao nestale osobe. Jedine osobe koje su preživjele su Viktor Markota i Velimir Šetka, prisjetili su se iz Udruge 3D+UPIOU prilikom obilježavanja pete obljetnice od ove velike tragedije.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist