Sport

[FOTO] Pavić i Šurković najuspješniji županijski sportaši, Željku Đapiću nagrada za životno djelo!

[FOTO] Pavić i Šurković najuspješniji županijski sportaši, Željku Đapiću nagrada za životno djelo!

Petrunjela Pavić, članica judo kluba Dubrovnik 1966 i Mario Šurković, član Plivačkog kluba Jug najuspješniji su županijski sportaši za 2021. godinu. Priznanja najuspješnijim županijskim sportašima Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je ove srijede u Sponzi.

Najuspješniji trener je Mateo Semiz, inače trener najuspješnije sportašice Petrunjele Pavić. Najuspješnija ekipa je Ženski košarkaški klub Ragusa, a najuspješnija momčad Auto Moto klub Dubrovnik Racing.

Najuspješnija ženska sportska nada je rukometašica Iva Bule iz Ploča, dok je najuspješnija muška sportska nada dubrovački atletičar Erik Antolović. Najuspješniji županijski sportski savez je Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka.

Priznanje za promicanje i izniman razvitak sporta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobio je Davor Buconić, koji punih 40 godina prati sportska događanja u Dubrovniku i županiji.

-Iza mene je 40 godina sportskog novinarstva. To je jedno nezaboravno razdoblje – rekao je Buconić te istaknuo kako se malo tko kao on može pohvaliti da mu je sport i ljubav i posao.

Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije ove je godine dodijelila i nagradu za životno djelo. Ona je otišla u ruke Željka Đapića. Gospar Đapić je u judu više od 5 desetljeća, najprije kao judoka, a potom kao vrsni trener čiji puleni osvajaju ne samo hrvatske nego i europske i svjetske medalje. Trenutno priprema potencijalnu kandidatkinju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu čime bi okrunio svoju bogatu sportsku karijeru.

-Cijelo vrijeme težio sam prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe i mislim da sam uspio. Znanje i iskustvo ako se ne prenosi, nema smisla, bezvrijedno je – rekao je Đapić.

-Hvala lijepo. Ako Bog da, uz malo sreće i puno zdravlja, vidimo se 2024. poslije Pariza – poručio je Đapić.

Nagrada za obljetnicu kluba dodijeljena je jednom stogodišnjaku, Hrvatskom nogometnom klubu Slaven Gruda.

Član izvršnog odbora Zajednice športa DNŽ Brano Bazdan rekao je kako su u protekloj godini raspolagali s uobičajenih 2 milijuna kuna, čime su izuzetno zadovoljni s obzirom na pandemijsku godinu.

-Najviše smo ponosni na činjenicu što smo na svaki zahtjev sportskih udruga, koji je bio opravdan, odgovorili i popratili sukladno financijskim mogućnostima. Mislim da smo svojim radom doprinijeli propagiranju sporta kao načinu života, ali i da smo na taj način barem dijelom doprinijeli u rezultatima svih sportaša, posebno ovih najuspješnijih – rekao je Bazdan.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić čestitao je nagrađenima.

-Protekle dvije godine bile su teške za cijelo naše društvo, posebno za sport i sportaše. Mislim da smo pokazali i otpornost i žilavost, a vi ste pokazali da ste neuništivi. Održali ste odlične rezultate na natjecanjima i na tome vam čestitam – rekao je župan te poželio sportašima i daljnje uspjehe.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist