Županija

FOTO/OTVOREN CENTAR ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU ‘Ovo je veliki dar za djecu i roditelje’

FOTO/OTVOREN CENTAR ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU 'Ovo je veliki dar za djecu i roditelje'

Centar za djecu s teškoćama u razvoju svečano je otvoren u četvrtak ujutro potpisivanjem ugovora između Doma zdravlja Dubrovnik i udruge Dva skalina te svečanim presijecanjem vrpce uz blagoslov dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića.

Zemljište za izgradnju Centra donirala je Opća bolnica Dubrovnik, a veći dio sredstava osigurali su Dubrovačko-neretvanska županija i Dom zdravlja Dubrovnik, dok je sredstva za opremu donirala Zaklada Blaga djela. Studio Vetma darovao je projektnu dokumentaciju, a ugovor o izvođenju radova, vrijedan 4 milijuna i 426 tisuća kuna, potpisali su u lipnju prošle godine Dom zdravlja Dubrovnik i tvrtka Tonikom d.o.o., dok su radovi su započeli u kolovozu te iste godine.

-Sretan sam što vam u ovo blagdansko vrijeme mogu dati na korištenje ovaj objekt u kojem ćete svi vi naći ono utočište koje ste tražili sve ove godine da bi mogli na pravi način i u pravim prostorima brinuti o osjetljivoj populaciji – rekao je zamjenik ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik dr. Olaf John naglasivši kako mu je žao što na otvaranje Centra nije mogao doći ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan koji je uložio puno truda u koordinaciji sve onoga što je bilo neophodno da bi projekt ugledao svjetlo dana.
-Nadam se da su vaša srca ispunjena kao i moje i da ćete u ovom novom prostoru zaista naći sreću i zadovoljstvo rada – poručio je John korisnicima i njihovim roditeljima.

Predsjednica udruge Dva skalina Antonija Kovačević zahvalila se svima istaknuvši kako Centar u udruzi od milja zovu svojom novom kućom. Tajnica udruge Anita Šetka naglasila je kako je teško riječima opisati ono što danas osjećaju korisnici ovog centra.

-Cijela priča počela je prije osam godina kada smo kao udruga imali ideju i želju da napravimo nešto više. Imali smo viziju i misiju i znali smo da kao udruga moramo napraviti još jedan skalin više. Da svoje djelovanje moramo proširiti na nove usluge i na veći broj djece. Ponekad je bilo teško te naše ideje i namjere objasniti i dočarati akterima koji su nam bili potrebni za realizaciju projekta, ali kad smo to uspjeli zapreka više nije bilo. Rezultat je ovaj predivan objekt koji je u potpunosti opremljen, a izuzetno smo ponosni na dva kabineta, kabinet za senzornu integraciju i senzornu sobu snoezelen za opuštanje – rekla je Anita Šetka, posebno istaknuvši kako je udruga ponosna što s korisnicima rade na potpomognutoj komunikaciji preko uređaja Toby komunikator, što su i demonstrirali.

-Županijski centar za djecu s poteškoćama u razvoju je veliki dar za djecu i roditelje, a za udrugu Dva skalina i velika obveza. Radit ćemo predano i ustrajno kako bi centar postao mjesto kvalitetne skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i služio na ponos našoj županiji – emotivno je rekla Anita Šetka.

-Ponosan sam na ovo što smo zajedno napravili. Emotivno sam i ja dirnut jer je ovo poseban objekt za naše sugrađane s teškoćama u razvoju i olakšanje za nijhove roditelje, za institucije i mnogi mogu biti ponosni na ovo što smo zajedno napravili – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist